Konya'da 'Bayraktar' buğdayından ekmek üretilecek
Konya Büyükşehir Belediyesi ve Karatay Belediyesi iş birliğiyle yürütülen dev tarım projesinde, Saraçoğlu Mahallesi'nde 14 milyon metrekarelik alanda tarımsal üretim hız kesmeden sürüyor.
Konya, Türkiye'nin en önemli tarım merkezlerinden biri olarak öne çıkıyor. Bu kapsamda, Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Uğur İbrahim Altay liderliğinde, şehir genelinde hayata geçirilen tarım projeleriyle maksimum verim elde etmeye odaklanılıyor.
En dikkat çeken projelerden biri ise Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından tahsis edilen 14 milyon metrekarelik arazide yürütülen tarımsal üretim kampüsü.
Başkan Altay, Konya'nın tarım potansiyelini vurgulayarak, “Tarımsal üretim kampüsümüzde geçtiğimiz sezon buğday, nohut ve tohumluk patatesin ilk ekim ve hasadını yapmıştık. 2023-2024 sezonunu da kış öncesi buğday ekimi ile açtık." dedi.
Projenin önemine değinen Başkan Altay, buğday ekiminde yerli ve milli 'Bayraktar' çeşidini kullandıklarını ve elde edilecek unun ekmek üretiminde değerlendirileceğini belirtti.
İklim değişikliği ve kuraklıkla mücadele kapsamında AR-GE çalışmalarının da sürdüğü üretim kampüsünde, yerli sertifikalı tohum kullanıldığını vurgulayan Başkan Altay, "Toplamda 5 milyon 700 metrekarelik alanda yerli ve milli tohum üretimi gerçekleştirmeyi hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.
Ayrıca, geçen sezon yüksek verim alınan yerli sertifikalı patates tohumu üretiminin 3 milyon 400 metrekarelik alanda gerçekleştirileceği bilgisini paylaştı.
Başkan Altay, projenin büyük bir katkı sağlayacağını belirterek, "Karatay Belediyemizle birlikte yürüttüğümüz tüm bu tarımsal üretim çalışmalarımızda sözleşmeli üretim yaptırdığımız TORKU ile birlikte ekmeklik buğday, yerli ve milli tohumluk buğday ve patates tohumu üretimi gerçekleştirilecek. Tarıma ve hayvancılığa büyük katkı sağlayacak proje, şehrimizin ve ülkemizin yarınları için büyük önem taşıyor." şeklinde konuştu.