Konya'da bedava elektrik umuduna doğru: 40 bin konutun elektriğini karşılıyor

Konya'da bedava elektrik umuduna doğru: 40 bin konutun elektriğini karşılıyor

2023 yılında metan gazından 68 milyon 818 bin 974 kilovat elektrik üreten Konya Büyükşehir Belediyesi, bugüne kadar ise 719 milyon 541 bin 960 kilovat elektrik üretmeyi başardı.

Konya Büyükşehir Belediyesi, katı atık depolama sahalarında ve atık su tesislerinde oluşan metan gazından elektrik üretmeye devam ediyor. 2023 yılında metan gazından 68 milyon 818 bin kilovat elektrik üreten Büyükşehir Belediyesi, bu sayede hem enerji ihtiyacına destek oluyor hem de iklim değişikliğiyle mücadeleye katkı sağlıyor.

Küresel iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında çevreci yatırımlara büyük önem veren Konya Büyükşehir Belediyesi, metan gazından elektrik üretimini de sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren 6 adet metan gazından elektrik enerjisi üretim tesisinde, 2023 yılında metan gazından 68 milyon 818 bin 974 kilovat elektrik enerjisi üretildi. Bu miktar, yaklaşık 40 bin konutun elektrik ihtiyacını karşılamaya denk geliyor.

konya-elektrik.jpg

Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, metan gazından elektrik üretiminin hem enerji ihtiyacına hem de çevreye katkı sağladığını belirterek, “Çevre dostu projelerle öne çıkan Konya Büyükşehir Belediyesi olarak, sürdürülebilir bir çevre için küresel iklim değişikliğiyle mücadelemizi de etkin şekilde sürdürüyoruz. Bu kapsamda, metan gazından elektrik üretimine büyük önem veriyoruz. Tesislerimizde bugüne kadar metan gazından üretilen elektrik miktarı 719 milyon 541 bin 960 kilovatsaati geçti. Büyükşehir Belediyesi olarak doğamızı korurken ekonomimize de katkı sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi, metan gazından elektrik üretiminin yanı sıra, tıbbi atık sterilizasyon tesisi ile de çevreye önemli katkılar sağlıyor. Konya Katı Atık Düzenli Depolama ve Enerji Üretim Tesisi alanında yer alan tıbbi atık sterilizasyon tesisinde, lisanslı 4 araç ile toplanan tıbbi atıklar, 2 sterilizatör ile sterilize ediliyor. Tesisin günlük kapasitesi toplam 10 ton. Tesiste sterilize edilen yıllık atık miktarı ise 3 bin tonun üzerinde.

Konya Büyükşehir Belediyesi, ilçelere de katı atık aktarma merkezleri kazandırmaya devam ediyor. Selçuklu, Altınekin, Kulu, Cihanbeyli ve Sarayönü’nden sonra son olarak 2023 yılında 7 buçuk milyon lira maliyetle Çeltik ilçesine de katı atık aktarma merkezi kazandırıldı. Çeltik’teki tesis Yunak ve Tuzlukçu’ya da hizmet verecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.