Konya'da Benzin ve Mazot Fiyatları 50 Liraya Yaklaşıyor!

Konya'da Benzin ve Mazot Fiyatları 50 Liraya Yaklaşıyor!

Akaryakıt fiyatlarına zam üstüne zam gelmeye devam ediyor. Geçen hafta gelen zamların ardından 3 Temmuz'da da ÖTV zammı bekleniyor. Bu zamla birlikte benzin ve motorin fiyatlarının Konya'da 50 liraya yaklaşması öngörülüyor.

Geçtiğimiz hafta benzin ve motorin fiyatlarına iki kez zam gelmişti. Zamlarla birlikte Konya'da benzinin litresi 44,07 TL, motorinin litre fiyatı ise 44,18 TL'ye yükselmişti.

3 Temmuz'da ÖTV Zammı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından 3 Temmuz'da Haziran ayı enflasyon rakamları açıklanacak. Bu veriler ışığında ÖTV'ye de zam yapılması bekleniyor. Tahminlere göre ÖTV'ye yüzde 20 zam gelebilir.

ÖTV Zammı Ne Kadar Olacak?

Eğer ÖTV'ye yüzde 20 zam yapılırsa, benzinin litresi 42.40 TL'den 44.67 TL'ye, motorinin litresi ise 42.51 TL'den 44.64 TL'ye çıkması bekleniyor.

Zamlar Araç Sahiplerini Zorlayacak

Akaryakıta gelen zamlar ve ÖTV zammı, sürücüler üzerinde büyük bir yük oluşturacak. Uzmanlar, zamların enflasyonu daha da tetikleyebileceği uyarısında bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler