Konya'da Bir Firmanın Ürününe Yasak Geldi

Konya'da Bir Firmanın Ürününe Yasak Geldi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan denetimlerde, bir firmanın ürettiği çelik ve alüminyum yapı uygulamaları ürününde uygunluk değerlendirme belgelerinin eksik olduğu tespit edilerek ürünün piyasaya arzı yasaklandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Konya İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Akmanlar Çelik Çatı Yapı Sanayi Ticaret Limited Şirketi’ne ait çelik ve alüminyum yapı uygulamaları ürünlerinin 7223 Sayılı Ürün Güvenliği ve Teknik Düzenlemeler Kanunu çerçevesinde denetlendiği belirtildi.

Denetimler sonucunda, ürünlerin uygunluk değerlendirme işlemlerinin yapılmadığı, gerekli teknik dosyaların hazırlanmadığı ve ürünlerin “CE” işareti gibi uygunluk göstergelerine sahip olmadığı tespit edildi.

konya-yasak-geldi.jpg

Ürünün Piyasaya Arzı Yasaklandı

Yapılan incelemeler sonucunda, 7223 Sayılı Kanun’un 7/1-b maddesine aykırı olarak ürünün piyasaya sürüldüğü belirlenmiş ve Akmanlar Çelik Çatı Yapı Sanayi Ticaret Limited Şirketi’ne ait çelik ve alüminyum yapı uygulamaları ürünlerinin piyasaya arzının yasaklanmasına karar verilmiştir. Söz konusu ürünlerin kullanılmaması ve satışının yapılmaması hususunda kamuoyunun dikkatli olması gerektiği vurgulandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.