Konya'da Bir Tarihe Yolculuk Daha: Sille Müzesi

Konya'da Bir Tarihe Yolculuk Daha: Sille Müzesi

Konya’nın Selçuklu İlçesi’nde bulunan tarihi Sille Mahallesi’nde açılan Sille Müzesi, ziyaretçilerine Sille’nin zengin tarihi ve kültürel mirasını tanıtıyor.

Konya'nın en eski yerleşim yerlerinden biri olan Sille, tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ilgisini çeken Sille, tarihi dokusunu koruyarak ziyaretçilerine adeta bir zaman yolculuğu sunuyor.

Konya'da Bir Tarihe Yolculuk Daha: Sille Müzesi

Sille Müzesi'nde Sergilenen Eserler

Selçuklu Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanarak 2017 yılında müze olarak hizmet vermeye başlayan Sille Müzesi, Sille'nin tarihine ve görkemli mirasına ışık tutuyor. Daha önce okul ve belediye binası olarak kullanılan bu yapı, restorasyon çalışmaları sonrasında Sille'nin tarihi ve kültürel değerlerini sergileyen bir müzeye dönüştürülmüştür. Müzenin her köşesi Sille'nin farklı bir yönünü gözler önüne seriyor.

Konya'da Bir Tarihe Yolculuk Daha: Sille Müzesi

750 metrekarelik alana sahip iki katlı müzenin giriş katında, Sille'deki önemli bir tarihi yapı olan Çay Camii restorasyonu sırasında bulunan Kisve-i Şerif, Sille Medresesi'ne ait yazma eserler ve Sille’deki önemli yapıların maketleri sergileniyor. Üst katta ise 18. ve 20. yüzyıllara ait Sille'nin çömlek ve halıları, kılık kıyafetleri, mutfak ve hamam kültürüne ait eserler yer alıyor. Ayrıca, Konya'nın ilk patentli ürünü olan kamyon lastiğinden üretilmiş lastik çarıklar da bu müzede görülebiliyor.

Konya'da Bir Tarihe Yolculuk Daha: Sille Müzesi

Sille Müzesi Ziyaret Bilgileri

Sille Müzesi, pazartesi günleri hariç haftanın altı günü 10.00-18.00 saatleri arasında ziyaretçilere açıktır. Müze içerisinde ücretsiz profesyonel rehberlik hizmeti de sunulmaktadır. Ziyaretçilerine Sille’nin tarihini ve kültürünü en iyi şekilde tanıtan bu müze, Konya'ya yolu düşen herkesin görmesi gereken önemli bir durak haline gelmiştir.

Sille Müzesi, ziyaretçilerini Sille'nin tarihine ve kültürel mirasına tanıklık etmeye davet ediyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.