Konya'da Bu Adreste Simit de Çay da 5 TL

Konya'da Bu Adreste Simit de Çay da 5 TL

Konya'nın yıllarca toplu taşımada hizmet veren emektar tramvayları, şimdi nostaljik bir atmosferde kafe olarak vatandaşlara hizmet veriyor. Vay Kafe'nin yeni ismiyle Büfem, Kültür Park'ta misafirlerini ağırlıyor. Büfem'de çay, simit, ayran ve su 5 TL.

Konya’da uzun yıllar boyunca toplu taşıma hizmeti veren ve şehrin simgelerinden biri haline gelen emektar tramvaylardan biri, "Büfem" adıyla nostaljik bir kafe olarak yeni görevine başladı. Tramvay, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Kültür Park’ta halkın hizmetine sunuldu.

konya-bufem-simit-kafe-4.jpg

Vay Kafe'den Büfem'e Dönüşüm

Türkiye’nin ilk modern raylı sistemlerinden birine sahip olan Konya’da, toplu taşımadan emekli edilen tramvaylar kültürel ve sosyal amaçlar doğrultusunda yeniden değerlendiriliyor. Daha önce "Vay Kafe" adıyla hizmet veren tramvay, yenilenerek "Büfem" ismiyle hizmet vermeye devam ediyor. Bu nostaljik kafe, sıcak ve soğuk içecekler eşliğinde 96 kişiye aynı anda hizmet verebilme kapasitesine sahip.

konya-bufem-simit-kafe-3.jpg

Uygun Fiyatlarla Nostaljik Deneyim

Konya’nın kültürel dokusuna katkı sağlayan Büfem, sadece nostaljik bir atmosfer sunmakla kalmıyor, aynı zamanda uygun fiyatlı yiyecek ve içecek seçenekleriyle de dikkat çekiyor. Büfem’de çay, simit, ayran ve su gibi ürünler sadece 5 TL’den satılıyor.

konya-bufem-simit-kafe-2.jpg

Özellikle nostaljik bir deneyim yaşamak isteyen Konyalılar, bu özel mekânda geçmişe bir yolculuk yaparken, keyifli bir mola verme fırsatı yakalıyor.

konya-bufem-simit-kafe-1.jpg

Kaynak: konya365.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.