Konya'da Bunu Yapana Kötü Haber: Ya Kaldırılacak Ya El Konulacak! Masraflar Yapandan Alınacak

Konya'da Bunu Yapana Kötü Haber: Ya Kaldırılacak Ya El Konulacak! Masraflar Yapandan Alınacak

Orman Genel Müdürlüğü'nün yeni yönetmeliğiyle Konya'da kaçak yapı ve ekimler için geri dönüşü olmayan bir süreç başlıyor. Yıkımlar an be an gerçekleşecek!

Konya'da ormanlık alanlara yapılan kaçak yapılaşma ve ekimler için büyük bir operasyon başlıyor. Orman Genel Müdürlüğü'nün yeni yönetmeliğiyle, kaçak tesis ve binalar hiçbir karar beklemeden kaldırılacak. Bu karar, özellikle tarım alanlarına yerleşik kurmuş vatandaşları yakından ilgilendiriyor.

Yıkımlar İçin Yeni Dönem

Daha önce kısıtlı yaptırımlarla karşılaşan Konya'da, orman işgalleri için artık daha sert önlemler alınacak. Yeni yönetmeliğe göre;

  • Hemen Kaldırma: Kaçak tesis ve binalar, hiçbir karar beklenmeden kaldırılacak.
  • Ekimler Sökülecek: Ekilen ve dikilen mahsuller sökülerek ortadan kaldırılacak.
  • Maliyet Şüpheliden Tahsil Edilecek: Yıkım masrafları şüpheliden tahsil edilecek.
  • İnşaat Aşamasında Olanlar Da Dahil: İnşaat aşamasındaki yapılar dahi yıkılacak.

Orman Kanunu'nda Değişiklik: Hiçbir Karar Beklenmeyecek

Orman Kanunu'nda yapılan değişiklikle, devlet ormanlarında kaçak olarak yapılan tesis ve binaların yıkımı için artık herhangi bir karar alınmasına gerek kalmayacak. Ekilen ve dikilen mahsuller ise sökülerek ortadan kaldırılacak. Yıkım masrafları ise şüphelilerden tahsil edilecek.

İnşa Aşamasındaki Yapılar Bile Yıkılacak

Yeni yönetmeliğe göre, inşa aşamasında olan yapılar dahi yıkıma tabi tutulacak. İzinsiz her türlü dikim ve ekim yapılan yerler, hiçbir karar alınmaksızın Orman Genel Müdürlüğü tarafından derhal ortadan kaldırılacak.

Ormancılık Hizmetlerinde Kullanılabilir

Ancak ihtiyaç duyulduğu takdirde, kurulmuş yapılar ormancılık hizmetlerinde kullanılabilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.