Konya'da Deprem Tehlikesi Olan İlçeye Meydan!

Konya'da Deprem Tehlikesi Olan İlçeye Meydan!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Doğanhisar’ın ilçe merkezine yeni bir çehre kazandıracak meydan düzenleme projesi üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Doğanhisar ilçesinin merkezine estetik ve fonksiyonel açıdan yenilikler getirecek bir meydan düzenleme projesi üzerinde çalışıyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’yı 31 ilçesiyle birlikte kalkındırma hedefi doğrultusunda yoğun bir gayret içerisinde olduklarını belirterek, Doğanhisar’a kazandıracakları meydan düzenlemesinin bu çabaların bir parçası olduğunu vurguladı.

9 Bin Metrekarelik Alanda Yenilikler

Başkan Altay, 9 bin metrekarelik alanda yürütülen peyzaj ve çevre düzenleme çalışmalarıyla, ilçe merkezinin yeni bir görünüme kavuşacağını ifade etti. Meydanda yoğurt pazarı, büfeler, modern aydınlatma sistemleri ve şehir donatıları yer alacak. Başkan Altay, “Projemiz tamamlandığında, Doğanhisar ilçe merkezimiz hem estetik hem de fonksiyonel olarak yenilenmiş olacak,” dedi.

doa.jpg

İlçe Halkına Konforlu Bir Yaşam Alanı Sunulacak

Doğanhisarlı vatandaşların yaşam kalitesini artırmayı hedeflediklerini belirten Başkan Altay, meydanın kısa süre içinde tamamlanarak halkın kullanımına sunulacağını söyledi. Bu projeyle, ilçe merkezinin modern bir yapıya kavuşacağını ve Doğanhisar’a değer katacağını dile getirdi.

Doğanhisar, fay hattı üzerinde

Diğer yandan Doğanhisar, Tuzlukçu, Akşehir ve Ilgın'ın deprem fay hatları üzerinde kurulu olduğu biliniyor. Ayrıca Ereğli ve Halkapınar ilçeleri de büyük depremlerin beklendiği Hatay ve Kahramanmaraş illerine en yakın konumdaki yerleşim yerleri arasında.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.