Konya'da Down Sendromlu Bireyler için Özel İftar

Konya'da Down Sendromlu Bireyler için Özel İftar

Meram Down Sendromlu Bireyler Yaşam Destek Merkezi (DOSD Meram), özel iftarında aileleri ve destekçileriyle bir araya geldi. Konya'nın sevgi dolu atmosferinde, özel bireyler için anlamlı bir buluşma gerçekleşti.

Konya'nın Meram ilçesinde, Meram Down Sendromlu Bireyler Yaşam Destek Merkezi (DOSD Meram) ailesi, unutulmaz bir iftar buluşmasında bir araya geldi. Meram İlçe Belediye Başkanı Mustafa Kavuş'un ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlik, özel bireyler, çocuklar ve ailelerini kucaklayan sıcak bir atmosferde geçti.

Başkan Kavuş, "DOSD Meram bizim insana duyduğumuz sevgi ve hürmetin en güzel ifadesidir. DOSD Meram için daha çok hayallerimiz var" diyerek, merkezin önemine vurgu yaptı. Program, özel bireylerin katılımıyla renklenirken, yüz boyamadan Hacivat-Karagöz oyunlarına kadar çeşitli etkinliklere yer verildi.

a1.jpg

DOSD Meram Derneği Başkanı Mehmet Munlafalıoğlu, katılımcılara teşekkür ederek, merkezin sunduğu eğitimlerin özel bireylerin hayatlarını kolaylaştırdığını belirtti. Başkan Munlafalıoğlu, ailelere verilen eğitim seminerlerinin önemine değinerek, DOSD Meram'ın eğitim çalışmalarına Ekim 2023'te başladığını hatırlattı.

Meram Belediye Başkanı Kavuş, özel çocuklar ve aileleriyle bir araya gelmenin mutluluğunu dile getirerek, merkezin faaliyetlerini ve gelecek projelerini paylaştı. Vali Yardımcısı Mustafa Sait Arcaklıoğlu da özel bireylerin topluma katkısına vurgu yaparak, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü'nü kutladı.

a2.jpg

Konuşmaların ardından, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, Meram Belediyesi'nin sosyal belediyecilikteki önemli rolünü vurgulayarak, DOSD Meram'ın bu alandaki başarısını övdü. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise, özel bireyler için yapılan çalışmalara değinerek, katkı sunan herkese teşekkür etti.

a3.jpg

Program, hatıra fotoğrafının çekilmesiyle son buldu. Konya'nın önde gelen kamu ve sivil toplum temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen etkinlik, özel bireylerin ve ailelerinin hayatlarına dokunan anlamlı bir buluşma oldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler