Konya'da Elektrik Hattına Dokunan Kuşlar Yangın Çıkardı

Konya'da Elektrik Hattına Dokunan Kuşlar Yangın Çıkardı

Konya'nın Karapınar ilçesinde meydana gelen yangında 15 dekar buğday ekili alan zarar gördü. Yangının, kuşların yüksek gerilim hattına dokunması sonucu çıktığı bildirildi.

Olay, ilçeye bağlı Akören Mahallesi'nde kuşların yüksek gerilim hattına temas etmesi sonucu meydana geldi. Kısa sürede yayılan yangın, buğday ekili tarlaya sıçradı. Durumu fark eden mahalle sakinleri ve arazide çalışanlar, traktör ve iş makineleriyle yangına ilk müdahaleyi yaptı. Yangının çevredeki arazilere sıçramasını engellemeye çalışan vatandaşlar, itfaiye ekipleri gelene kadar alevlerin önünü kesmeye çalıştı.

İtfaiye Ekiplerinin Çalışmaları

İhbar üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri, yoğun bir çalışma sonucu yangını kontrol altına aldı. Yangında, 15 dekar buğday ekili alan ve çok sayıda sulama borusu da zarar gördü.

Yangın Tahkikatı Sürüyor

Yangınla ilgili tahkikat devam ediyor. Mahalle sakinleri ve çiftçiler, benzer olayların önüne geçilmesi için yetkililerden önlem alınmasını talep ediyor.

Karapınar'da çıkan bu yangın, tarım alanlarında alınması gereken önlemlerin önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

Konya'da Elektrik Hattına Dokunan Kuşlar Yangın Çıkardı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.