Konya’da Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu: 5 Düzensiz Göçmen Yakalandı

Konya’da Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu: 5 Düzensiz Göçmen Yakalandı

Konya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, göçmen kaçakçılarına yönelik operasyonlarını sürdürüyor. Karatay ilçesinde durdurulan bir araçta yasa dışı yollarla Türkiye'ye giriş yapan 5 düzensiz göçmen yakalanırken, araç sürücüsü gözaltına alındı.

Konya Emniyet Müdürlüğü, göçmen kaçakçılarına yönelik operasyonlarına hız kesmeden devam ediyor. Son olarak Karatay ilçesinde polis ekiplerinin gerçekleştirdiği uygulama esnasında şüphe üzerine durdurulan bir araçta yasa dışı yollarla Türkiye'ye giriş yapan 5 düzensiz göçmen yakalandı.

Göçmenler Sınır Dışı Edilecek

Yakalanan düzensiz göçmenlerin Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından sınır dışı edilmek üzere işlemlerinin başlatıldığı öğrenildi. Türkiye’ye yasa dışı yollarla giren bu kişilerin kimlik tespit süreci tamamlandıktan sonra gerekli adımlar atılacak.

whatsapp-image-2024-10-11-at-17-13-41.jpeg

Sürücüye Gözaltı ve Ağır Para Cezası

Olayla ilgili olarak aracın sürücüsü A.T., göçmen kaçakçılığı suçlamasıyla gözaltına alındı. Şahıs hakkında adli işlemler başlatılırken, kullanmış olduğu araç ise 60 gün süreyle trafikten men edildi. Ayrıca araç sahibine 32 bin 233 TL para cezası kesildi.

Konya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bu tür operasyonlara kararlılıkla devam edeceklerini belirterek, göçmen kaçakçılığıyla mücadelenin aralıksız sürdüğünü vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.