Konya'da hafta sonu hava durumu

Konya'da hafta sonu hava durumu

Meteoroloji 8.Bölge Konya Müdürlüğü, Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi Birimi Konya için hafta sonunda yağış uyarısı yaptı

İşe o açıklama:

Uyarı Yapan Merkez                       : Meteoroloji 8.Bölge (Konya) Müdürlüğü,  Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi BTUM Birimi)

 

Beklenen Meteorolojik Hadise        : Kuvvetli Sağanak ve Gök gürültülü Sağanak Yağış

 

 

 

Beklendiği Yerler                             :Yapılan son değerlendirmelere göre Bölgemizin yarın (27/06/2015 Cumartesi günü) batı kesimlerinden başlayarak serin ve yağışlı yeni bir havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor.

 

27.06.2015 Cumartesi ve 28.06.2015 Pazar günleri Bölge genelinde (Konya, Karaman, Aksaray, Niğde İli ve ilçeleri) yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların görüleceği, yağışlarla birlikte kısa süreli lokal dolu yağışı olacağı tahmin edilmektedir.

Hava sıcaklığının; hafta sonunda yağışla birlikte 3 ila 6 derece azalacağı, hafta başından itibaren ise 2 ila 5 derece artacağı tahmin ediliyor.

Beklenen kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın meydana getirebileceği ani sel, su baskını,  yıldırım, dolu yağışı, ekili tarımsal alanlarda zarar, yağış anında kuvvetli rüzgara karşı vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları tavsiye olunur.

 

Beklendiği yerler                                : Konya, Karaman, Aksaray, Niğde İli ve ilçeleri

Uyarı Periyodu                                   : 27/06/2015 06.00 TSİ ile 28/06/2015 23.00 TSİ

Oluşması Muhtemel Riskler               : Ani Sel - Su Baskını - Dolu - Ekili Tarımsal Alanlarda Zarar,  Ulaşımda Aksamalar- Yıldırım- Heyelan