Konya'da hububat hasadıyla denetimler de başladı

Konya'da hububat hasadıyla denetimler de başladı

Konya'nın Beyşehir ilçesinde başlayan hububat hasatıyla birlikte biçerdöverlerin faaliyetleri sıkı bir şekilde kontrol ediliyor.

Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, hububat hasatı döneminde sahada aktif olarak çalışan biçerdöverleri denetlemeye başladı. Bu denetimlerde İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hüseyin Özver'in de eşlik ettiği teknik personel, operatörlerin belgeli olup olmadığını, yangın söndürme ekipmanlarının durumunu, biçim yüksekliğini ve dane döküm oranlarını titizlikle kontrol etti. Denetimler sırasında herhangi bir olumsuzluk tespit edilmediği belirtildi.

Ürün Kaybını Önlemek İçin Sıkı Kurallar

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, hasat dönemi boyunca ürün kaybının önlenmesi için biçerdöver operatörlerinin belirlenen kurallara sıkı sıkıya uymalarının gerektiği vurgulandı. Operatörlerin, hububat hasatı sırasında ürün kaybını minimize etmek amacıyla dikkatli ve özenli bir şekilde çalışmalarının önemine değinildi.

Denetimlerin Önemi

Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hüseyin Özver, denetimlerin amacının sadece kontrol değil, aynı zamanda operatörlerin bilinçlenmesi ve meydana gelebilecek olumsuz durumların önüne geçilmesi olduğunu belirtti. Özver, "Hasat dönemi boyunca yapacağımız sıkı denetimlerle, çiftçilerimizin emeklerinin boşa gitmemesi ve ürün kaybının en aza indirilmesi için çalışıyoruz" dedi.

Beyşehir'de hububat hasatının sorunsuz bir şekilde devam etmesi ve çiftçilerin emeğinin karşılığını alabilmesi için denetimlerin artarak devam edeceği bildirildi.

Konya'da hububat hasadıyla denetimler de başladı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler