Konya'da kene vakaları artıyor

Konya'da kene vakaları artıyor

Kulu'nun Şerefli Mahallesinde üç kişiye kene yapıştı. Keneler doktorlar tarafından çıkarılarak laboratuvara gönderildi. Yetkililer, yaz aylarında artan kene vakalarına karşı uyardı.

Konya'nın Kulu ilçesine bağlı Şerefli Mahallesinde yaşayan E.Y., A.Y. ve A.C. isimli üç kişi, vücutlarında hissettikleri kaşıntının ardından kene yapıştığını fark etti. Aynı aileden olan bu üç kişi, vakit kaybetmeden Kulu Bölge Devlet Hastanesine başvurdu. Keneler, hastanede görevli doktorlar tarafından başarılı bir şekilde çıkarılarak incelenmek üzere laboratuvara gönderildi.

Yetkililerden Önemli Uyarılar

Konuyla ilgili açıklama yapan yetkililer, yaz aylarında havaların sıcak gitmesi nedeniyle kene ve akrep sokması vakalarının artış gösterdiğini belirtti. Yetkililer, özellikle kırsal alanlarda yaşayan vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

kenee.jpg

"Yaz aylarında kırsal alanlarda genellikle hayvanların sıkça otlatıldığı ve geliş gidiş güzergahlarında rastlanıyor. Bu durum karşısında yaz ayları içerisinde yol kenarlarında ve hayvanların otlayabileceği yerlerde piknik yapmak üzere oturulmaması ya da kişilerin bu tür zararlı hayvanları rahatlıkla görebilmeleri için yere beyaz örtü serilmesi ve giysilerinin de açık renkte olmasına dikkat edilmeli" ifadelerine yer verildi.

Kene Yapışması Durumunda Yapılması Gerekenler

Yetkililer, kene yapışması durumunda vatandaşların kendilerinin keneyi çıkarmaya çalışmamaları gerektiğini vurguladı. Bu tür durumlarda en kısa sürede sağlık ocağı veya hastane acil servislerine başvurulması gerektiğini belirttiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.