Konya'da Kiralık Daire Sıkıntısı! Çomaklı Mahallesi'nde Kiralık Daire Bulunmuyor

Konya'da Kiralık Daire Sıkıntısı! Çomaklı Mahallesi'nde Kiralık Daire Bulunmuyor

Konya'da tayin dönemi ve okulların açılmasına kısa bir süre kala kiralık daire arayışı hız kazandı. Ancak Çomaklı Mahallesi'nde hiç kiralık daire bulunmaması dikkat çekiyor.

Konya'da tayin dönemi ve okulların açılmasının yaklaşmasıyla birlikte kiralık dairelere olan talep artış gösterdi. Şehir genelinde yaklaşık 2 bin kiralık daire bulunmasına rağmen, bazı mahallelerde daire bulmak neredeyse imkânsız hale geldi.

Çomaklı Mahallesi'nde Kiralık Daire Yok

Konya merkeze 17 kilometre mesafede bulunan Çomaklı Mahallesi, kiralık daire bulmanın en zor olduğu bölgelerden biri olarak öne çıkıyor. 2 bin nüfuslu bu mahallede lüks konutların ağırlıkta olduğu, müstakil evlerin ve tarım arazilerinin bulunduğu belirtiliyor. Mahallede kiralık daire arayanların sonuçsuz kaldığı, birçok mülk sahibinin ise konutlarını bekçilik karşılığında kiraladığı biliniyor.

konya-meram-comakli-mahallesi-kiralik-daire.jpg

Konya'da Kiracıların Durumu ve Gelecekteki Talep

Konya'da şu anda 170 bin kiracı aile bulunduğu tahmin ediliyor. Yeni evlenen çiftlerin de kiralık daire arayışına katılmasıyla birlikte bu rakamın önümüzdeki günlerde 2 ila 5 bin arasında artması bekleniyor. Bu durum, Konya genelinde kiralık konut piyasasında hareketliliğin devam edeceğini gösteriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.