Konya'da lahmacun bu fiyatın altında satılıyorsa 'lahmacun değildir'

Konya'da lahmacun bu fiyatın altında satılıyorsa 'lahmacun değildir'

Son günlerde köfte ve dönerde domuz eti tespit edilmesiyle birlikte, lahmacunlarda da hile iddiaları gündeme geldi. Uzmanlar, hilesiz bir lahmacunun fiyatının en az 50-60 TL olması gerektiğini belirtiyor.

Köfte firmalarında tespit edilen domuz eti skandalı, gıda güvenliği konusundaki kaygıları artırdı. Yapılan incelemelerde, en çok hilenin lahmacunda yapıldığı dikkat çekiyor. Hilesiz bir lahmacunun fiyatının 50-60 TL olması gerektiği ifade ediliyor. Ustalar, bu fiyatın altında satılan lahmacunlardan kaçınılması gerektiğini vurguluyor.

Hilesiz Lahmacun Nasıl Anlaşılır?

Lahmacun, içine eklenen bol baharat, soya sosu ve tavuk taşlık gibi ürünler sayesinde sahteciliğin fark edilmesinin en zor olduğu yiyeceklerden biri. Kıyma katılmadan, sanki et varmış gibi bir lezzet elde edilmesi, tüketicilerin gerçek et kullanılıp kullanılmadığını anlamasını zorlaştırıyor. Fiyatı düştükçe, şüpheler de artıyor.

lahmacun.jpg

Fiyat Aralığı ve Tağşiş Riski

Piyasada 60 liraya da, 250 liraya da lahmacun bulmak mümkün. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın açıkladığı tağşiş listesine göre, sıklıkla kanatlı eti kullanıldığı tespit edildi. Uzmanlar, maliyetler göz önünde bulundurulduğunda gerçek et kullanılan bir lahmacunun 100 TL civarında olması gerektiğini ifade ediyor. Daha düşük fiyatlara satılan lahmacunlarda tağşiş riski bulunabileceği uyarısı yapılıyor.

Konya Lokantacılar Odası 80 TL Dedi

Diğer yandan, Konya Lokantacılar Odası lahmacunun liste fiyatını 80 TL olarak belirlemiş durumda. Konya'da bu fiyatın altında lahmacun satılıyorsa iki kere düşünün.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.