Konya'da Okul Servisleri Zamlandı: En Kısa Mesafe 15 Bin TL Oldu

Konya'da Okul Servisleri Zamlandı: En Kısa Mesafe 15 Bin TL Oldu

Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Muharrem Karabacak, 2024-2025 eğitim-öğretim dönemi için okul servis ücretlerinde yapılan düzenlemeleri açıkladı. En kısa mesafe ücreti 15 bin TL oldu.

KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak, 2024-2025 eğitim-öğretim döneminde Konya'daki okul servis ücretlerine zam yapıldığını duyurdu. Karabacak, yeni ücret tarifelerinin, yeniden değerleme oranları, personel ücretleri, enflasyon ve motorin fiyatlarındaki artışlar göz önünde bulundurularak belirlendiğini ifade etti.

Mesafeye Göre Ücretler Belirlendi

Açıklanan yeni tarifeye göre, okul servis ücretleri şu şekilde düzenlendi:

  • 0 - 3 km: 15 bin TL
  • 0 - 6 km: 17 bin TL
  • 0 - 12 km: 19 bin TL
  • 0 - 20 km: 20 bin TL

Karabacak, belirlenen bu ücretlerin 9 taksit halinde ödenebileceğini ve peşin ödemelerde yüzde 10 indirim uygulanacağını da belirtti.

Rehber Personel Ücreti

İlkokul ve ortaokul servislerinde rehber personel bulundurulmasının zorunlu olduğunu hatırlatan Karabacak, "Rehber personel ücreti öğrenci başına yıllık 4 bin 500 TL olarak belirlenmiştir. Bu ücret, taşıma ücretlerine ek olarak alınacaktır" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum