"Çayın lezzeti odun ateşinde olması"
Metin Arslan, memleketi Ağrı’dan ailesiyle birlikte Konya’ya geldiğinde babasının kendi kültürlerinin vazgeçilmezi olan közde çayı, açtığı çay ocağında vatandaşlara sunduğunu, okuldan sonraki vakitlerde babasının yanına giderek mesleğe merak sardığını anlattı. Baba mesleği olan közde çayı yıllardır müşterilerine sunan Metin Arslan, "Çayın lezzeti odun ateşinde olması, meşe kömüründen olması ve çayın kendi halinde kaynamasıdır. Dem oranı ile kazanın derecesinin aynı tutulmasından kaynaklı bir lezzet var. Bu lezzeti elde etmek için ortalama bir demlik çayın 25 dakika süreyle demlenmesi gerekiyor. 25 dakikadan sonra çayımızın acılaşması olur ve bu çayın tadı tuzu olmaz” dedi.