Konya’da Sanayi, Tarım ve Hizmetler Sektörlerinin Sorunları Masaya Yatırıldı

Konya’da Sanayi, Tarım ve Hizmetler Sektörlerinin Sorunları Masaya Yatırıldı

Konya Sanayi Odası’nda düzenlenen çalıştayda, Konya ekonomisinin lokomotif sektörleri olan sanayi, tarım ve hizmetlerin sorunları ve çözüm önerileri tartışıldı. İki gün süren çalıştayda 10 farklı sektörün temsilcileri bir araya geldi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi ve Yönetim Akademisi Derneği iş birliğiyle düzenlenen "Küresel, Ulusal ve Bölgesel Ekosistemde İşletmelerimiz: Sorunlar ve Çözüm Arayışları Çalıştayı", Konya Sanayi Odası ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Odası ve Konya Ticaret Borsası’nın da paydaş olduğu etkinlikte, sanayiciler, akademisyenler ve sektör temsilcileri bir araya geldi.

Otomotiv, savunma sanayi, tarım makineleri, plastik ambalaj, ayakkabı ve hizmetler gibi alanlarda faaliyet gösteren sektör temsilcileri, çalıştay süresince sorunlarını dile getirirken, çözüm önerileri için ortak akıl oluşturulmaya çalışıldı.

Konya’da Sanayi, Tarım ve Hizmetler Sektörlerinin Sorunları Masaya Yatırıldı

"Konya, Güçlü Sanayi Şehri Unvanını Hakkıyla Taşıyor"

Çalıştayın açılışında konuşan Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı M. Zahid Çatlı, Konya’nın güçlü bir sanayi şehri olduğunu belirtti. Çatlı, “12 organize sanayi bölgesi ve 100’ü aşkın sanayi sitesiyle yıllık 3,3 milyar doları aşan ihracat gerçekleştiriyoruz. İhracatımızın yüzde 95’i sanayi mamullerinden oluşuyor. Bu başarı, sanayicilerimizin gayretiyle mümkün oldu” dedi.

Sanayinin en büyük sorununun nitelikli iş gücü olduğunu vurgulayan Çatlı, “Meslek liseleri ile sanayi entegrasyonunu geliştirmemiz ve üniversite-sanayi iş birliğini artırmamız gerekiyor. Bu konuda projeler üretmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Konya’da Sanayi, Tarım ve Hizmetler Sektörlerinin Sorunları Masaya Yatırıldı

Üniversite ve Sanayi İş Birliği Vurgusu

NEÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Şahbaz, işletmelerin kalıcılığını sağlamanın yolunun güçlü bir yapıdan geçtiğini belirtti. Şahbaz, “Konya, büyük bir ticaret ve yatırım potansiyeline sahip. İşletmelerimizin yapısını güçlendirerek bu potansiyeli daha da büyütebiliriz” dedi.

Yönetim Akademisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Hulusi Cenk Sözen ise akademi ile piyasanın daha sık bir araya gelmesi gerektiğini belirtti. Sözen, 162 üniversiteyle geniş bir ağ kurduklarını ve ortak projeler geliştirmeye çalıştıklarını ifade etti.

Konya’da Sanayi, Tarım ve Hizmetler Sektörlerinin Sorunları Masaya Yatırıldı

Panel ve Sektörel Görüşmeler

Çalıştay kapsamında düzenlenen panelde, sektör temsilcileri ve akademisyenler moderatör Prof. Dr. Ahmet Diken yönetiminde sorunları ve çözüm yollarını tartıştı. Panelde, Konya Sanayi Odası ve Konya Ticaret Odası yöneticileri, akademisyenler ve danışmanlık firmaları sunum yaptı.

Etkinlik sonunda, otomotivden tarıma, savunma sanayisinden hizmet sektörüne kadar birçok alanda işletmelerin beklentileri ve çözüm önerileri rapor haline getirildi. Bu raporun, hem yerel hem ulusal düzeyde önemli bir yol haritası olacağı vurgulandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.