Konya'da Şirketlerin Geleceği İçin Önemli Adım

Konya'da Şirketlerin Geleceği İçin Önemli Adım

Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) ve Konya Sanayi Odası (KSO) iş birliğiyle düzenlenen bilgilendirme seminerinde, şirket birleşmeleri ve satın almalarının önemi, avantajları ve zorlukları ele alındı.

Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) ve Konya Sanayi Odası (KSO) iş birliğiyle düzenlenen "Şirket Ortaklıkları, Birleşmeleri ve Satın Almaları" konulu bilgilendirme semineri, Konya Sanayi Odası’nda gerçekleştirildi. Programa Konya’da faaliyet gösteren birçok firmanın temsilcileri katılım sağladı.

"Şirketlerin Büyüme Trendlerini Sürdürmesi Önemli"

Seminerin açılışında konuşan Konya Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Mehmet Zahid Çatlı, Konya’nın üretim ve ihracatta büyüyen bir şehir olduğuna dikkat çekti. Çatlı, şehrin sanayi potansiyelini vurgulayarak şu ifadelere yer verdi:
"Konya’da 12 Organize Sanayi Bölgesi ve 120’nin üzerinde sanayi sitesi var. Yıllık 3.3 milyar doları aşan ihracatımızla 190’dan fazla ülkeye ürün gönderiyoruz. Sanayimiz hızla büyüyor ve bu büyümenin sürdürülebilir olması son derece kritik. Şirket birleşmeleri ve satın almaları, firmalarımız için küresel pazarlara erişim sağlama ve yenilikçi iş modelleri geliştirme açısından önemli bir araç haline geldi."

"Küresel Rekabette Şirket Birleşmeleri Stratejik Bir Araç"

Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. İhsan Bostancı ise yaptığı konuşmada küreselleşmenin şirketler üzerindeki etkilerine değindi. Bostancı, "Küreselleşme ile artan rekabet ortamı, şirketleri finansmana erişim gibi pek çok konuda zorluyor. Bu zorlukların üstesinden gelmek için en çok tercih edilen yöntemlerden biri şirket birleşmeleri ve satın almalarıdır. Bu süreçler, şirketlerin ulusal ve uluslararası pazarlarda daha rekabetçi hale gelmesini sağlar" dedi.

Şirket Birleşmelerinde Doğru Yatırımcı Seçimi ve Süreç Yönetimi

Seminerde konuşan Pragma Capital Partners Yönetici Ortağı Saltuk Buğra Akbulut ise katılımcılara şirket birleşmeleri ve satın almaları süreçlerinde dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında bilgi verdi. Akbulut, doğru yatırımcı seçimi ve süreç yönetiminin işletmelerin başarısında belirleyici olduğunu vurgulayarak, katılımcıların sorularını yanıtladı.

Konya'da Şirketlerin Geleceği İçin Önemli Adım

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.