Konya'da tarihi miras 927. yılında yaşatılacak

Konya'da tarihi miras 927. yılında yaşatılacak

Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya’nın Türkiye Selçuklu Devleti’ne başşehir oluşunun 927. yılı dolayısıyla Darülmülk Kutlamaları ve anma programı düzenleyecek. Başkan Altay, tarihi mirasın yaşatılmasının önemini vurguladı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, tarihimizin köklü izlerini yaşatmak ve sonraki nesillere aktarmanın en önemli sorumluluklarından biri olduğunu ifade etti. Başkan Altay, “Konya’nın coğrafi konumu, kültürel zenginliği ve stratejik önemi ile her zaman önemli bir şehir olduğunu” belirterek, Konya’nın Türkiye Selçuklu Devleti'nin dârülmülkü olmasının şehrin tarih sahnesindeki yerini belirlediğini söyledi.

Bilim, Sanat ve Edebiyatın Merkezi Konya

Başkan Altay, Konya'nın bilim, sanat, edebiyat ve mimari alanlarında önemli bir merkez haline geldiğini vurguladı. Altay, “Geçmişimizin bu değerli mirasını yaşatmak ve geleceğe taşımak adına Büyükşehir Belediyesi olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da kutlama ve anma programı düzenliyoruz” dedi.

Konyalılar Kutlamalara Davet Edildi

28 Haziran Cuma günü Alaaddin Camii Selçuklu Sultanları Türbesi’nde gerçekleştirecekleri programa Konyalıları davet eden Başkan Altay, “Anadolu’yu bizlere yurt bırakan kahraman ecdadımızı ve tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle yad ediyor, şehrimizin Selçuklu Devleti'ne başşehir oluşunun 927. yıl dönümünü kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Şehitlerimiz ve Gazilerimiz Yad Edilecek

Konya’nın Türkiye Selçuklu Devleti’ne başşehir oluşunun 927’nci yılı dolayısıyla 28 Haziran günü Alaaddin Camii’nde Cuma namazında hatim duası yapılacak. Konya’daki camilerde Selçuklu Sultanları başta olmak üzere bu toprakları bize vatan kılan tüm şehitler ve gaziler Cuma hutbesinde yad edilecek. Cuma namazı sonrası ise temsili nöbet değişimi olacak. Anma programı aynı gün saat 20.30’da Alaeddin Camii Selçuklu Sultanları Türbesi’nde gerçekleşecek.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen bu etkinliklerle, Selçuklu Devleti'nin önemli mirası bir kez daha hatırlanacak ve nesilden nesile aktarılması sağlanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler