Konya'da tesisi bulunan dev kombina da iflas etti

Konya'da tesisi bulunan dev kombina da iflas etti

Konya ve Alanya'da 25 bin canlı hayvan kapasiteli çiftliklere ve entegre et üretim tesisine sahip olan Hacıince Et, ekonomik darboğaz ve nakit akışındaki bozukluk nedeniyle iflas etti.

Yaklaşık 50 milyon dolarlık yatırımla kurulmuş ve sektörde önemli bir yere sahip olan firma, pandemi, Ukrayna-Rusya savaşı, ekonomik kriz ve düşen alım gücünün de etkisiyle zor duruma düştü ve iflas eden büyük kuruluşlar zincirine katıldı.

Konya 1. İcra Dairesi'nin İlanı İle Detaylar Ortaya Çıktı

İflasla ilgili detaylar, Konya 1. İcra Dairesi'nin ilanıyla ortaya çıktı. Meram ilçesine bağlı Kaşınhanı Mahallesi'nde merkezi bulunan entegre et üretim tesisiyle ilgili iflas kararında alacaklılar belirlendi. Yayınlanan iflas ilanında, iflasın 11 Şubat 2022 tarihinde gerçekleştiği ve tasfiyenin adi tasfiye şeklinde icrası tensip edildiği belirtildi.

haciince-iflas-haberi.jpgAlacaklılara Duyuru

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı adına iflas idaresi tarafından 31 Mayıs 2024 tarihli ek sıra cetveli düzenlenerek daireye sunuldu. Bu cetvelde gösterilen alacakların esasına ilişkin en geç 15 gün içerisinde Konya Asliye Ticaret Mahkemelerinde, sıraya ilişkin en geç 7 gün içerisinde Konya İcra Hukuk Mahkemelerinde dava açılabileceği duyuruldu.

haciince.jpg

Hacıince Et'in İflası Sektöre Büyük Darbe Vurdu

75 yıllık geçmişe sahip olan Hacıince Et'in iflası, Konya ve Türkiye et sektörüne büyük bir darbe vurdu. Firmanın kapatılmasıyla birlikte birçok kişi işsiz kaldı. Hacıince Et'in iflası, son yıllarda artan iflas haberlerinin bir örneği olarak dikkat çekiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.