Konya’da Trafik Kazalarında EDS ve KGYS Etkisi

Konya’da Trafik Kazalarında EDS ve KGYS Etkisi

Konya’da hız ve trafik kuralı ihlalleri sonucu meydana gelen kazalar, Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) ve Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kameralarının etkisiyle yüzde 64 oranında azaldı.

Konya’da, sürücülerin göz ardı ettiği trafik kuralları sebebiyle birçok can ve mal kaybı yaşanırken, yapılan denetimler kazaların önüne geçilmesinde etkili oldu. Şehir genelinde kurulan Plaka Tanıma Sistemi (PTS) ve Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kameralarıyla hız ve kural ihlalleri anında tespit edilerek denetim sağlanıyor. Bu sistemlerin uygulanmasıyla trafik kazalarında yüzde 64 oranında bir azalma kaydedildi.

Konya’da Trafik Kazalarında EDS ve KGYS Etkisi

Hız ve Takip Mesafesi İhlalleri Kazalara Yol Açıyor

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme ve Düzenleme Şube Amiri Başkomiser Ömer Yanık, şehirde meydana gelen kazaların büyük bir bölümünün hız ve takip mesafesi ihlalleri nedeniyle oluştuğunu belirtti. Yanık, hız ihlallerinin yanı sıra, ani şerit değiştirme ve kavşaklarda geçiş önceliğine uyulmamasının kazalara yol açtığını vurguladı. 2023 yılında hız kaynaklı kazaların yüzde 37 oranında olduğunu ancak EDS ve PTS sistemleri sayesinde bu oranın yüzde 5 azaldığını ifade etti.

Konya’da Trafik Kazalarında EDS ve KGYS Etkisi

Kazaların Önüne Geçmek İçin Sürücülere Uyarı

Başkomiser Yanık, sürücülerden özellikle kavşaklarda hızlarını azaltmalarını ve ani şerit değiştirmekten kaçınmalarını istedi. Ayrıca, küçük araç kullanan sürücülerin büyük araçların kör noktalarına girmemeleri gerektiğine dikkat çekti. "Sürücüler, kavşaklarda geçiş önceliğine uyarak ve hız limitlerine riayet ederek kazaların büyük bir kısmının önüne geçebilirler" diye belirtti.

Konya’da Trafik Kazalarında EDS ve KGYS Etkisi

EDS Sistemleri Kazalarda Yüzde 64 Azalma Sağladı

Konya’da kurulan EDS projeleri ile kazalarda ciddi bir azalma sağlandığını belirten Yanık, sistemin kurulu olduğu bölgelerde kazaların yüzde 64 oranında azaldığını söyledi. Ayrıca hız ihlallerinin EDS’nin devreye girdiği noktalarda yüzde 90’dan yüzde 1’e düştüğünü belirtti. Bu sistemlerin amacının sürücülere ceza yazmak değil, kazaların en aza indirilmesi olduğunu vurguladı.

Konya’da Trafik Kazalarında EDS ve KGYS Etkisi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.