Konya’da yerleşim merkezindeki otluk yangını korkuttu

Konya’da yerleşim merkezindeki otluk yangını korkuttu

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, otluk alanda çıkan yangın mahalle halkına korku dolu anlar yaşattı. Yangının TV vericileri ve su deposuna sıçramaması için vatandaşlar seferber oldu.

Konya'nın Beyşehir ilçesi Hacıakif Mahallesi'nde, televizyon vericileri ve ilçe merkezinin içme suyu ihtiyacını karşılayan su deposunun bulunduğu alanda çıkan yangın, mahalle sakinlerini korkuttu. Henüz bilinmeyen bir sebeple otluk alanda başlayan yangın, kısa sürede geniş bir alana yayıldı.

Vatandaşlar Yangını Söndürmek İçin Seferber Oldu

Yangının başlamasıyla birlikte mahalle sakinleri, ellerine aldıkları kürekler ve ağaç dallarıyla alevleri söndürmeye çalıştı. Yangının, meyve ağaçları, halı saha ve evlerin yakınında çıkması endişeleri artırdı. İtfaiye ekipleri adrese gelene kadar vatandaşlar, alevlerin su deposu ve vericilerdeki trafolara sıçramasını önlemek için yoğun çaba sarf etti.

İtfaiye Ekipleri Yangını Kontrol Altına Aldı

İtfaiye ekiplerinin olay yerine hızlı bir şekilde ulaşmasıyla birlikte yangın kontrol altına alındı. Ekipler, yangının genişlemesini önleyerek daha büyük bir felaketin önüne geçti. Ardından soğutma çalışmaları başlatıldı.

Muhtar Akbulut: "Büyük Bir Tehlikeyi Atlattık"

Hacıakif Mahallesi Muhtarı Hüseyin Akbulut, yangının büyük bir tehlike atlattığını belirtti. Akbulut, "Yangının çıkış nedenini henüz bilmiyoruz ama belediyemiz, itfaiyemiz ve vatandaşlarımızın çalışması ile kazasız belasız atlattık. Sadece otlar yandı, birkaç tane meyve ağacı da zarar gördü. Ama önemli olan bu trafolara, depoya ve vericilere sıçramamasıydı. Vatandaşlarımıza da söndürme çalışmalarına verdiği destekten ötürü çok teşekkür ediyorum" dedi.

Konya’da yerleşim merkezindeki otluk yangını korkuttu

Konya’da yerleşim merkezindeki otluk yangını korkuttu

Konya’da yerleşim merkezindeki otluk yangını korkuttu

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.