Konya'daki araç kundaklama olayının altından intikam çıktı

Konya'daki araç kundaklama olayının altından intikam çıktı

Konya'nın Meram ilçesinde, işten çıkartılmasının sorumlusu olarak gördüğü akrabasının araçlarını kundaklayan A.A. ve yeğeni H.A., polis ekiplerince yakalandı ve tutuklandı. Olayın detayları ise dehşete düşürdü.

Konya'nın Meram ilçesi Hasanköy Mahallesi'nde 14 Haziran Cuma gecesi saat 01.00'den sonra meydana gelen olayda, A.A. isimli kadın, yeğeni H.A. ile birlikte Yaşar Soydan'a ait iki aracı kundakladı. 42 ADU 482 ve 06 CDM 259 plakalı araçlar, yanıcı madde dökülerek ateşe verildi. Araçlar alevler içinde kalırken, kundakçılar olay yerinden kaçarak uzaklaştı.

İtfaiye ve Polis Ekipleri Harekete Geçti

Yangın ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangını 30 dakika süren çalışmanın ardından kontrol altına aldı. Polis ekipleri ise olay yerindeki incelemelerinin ardından şüphelileri yakalamak için geniş çaplı bir çalışma başlattı.Konya'daki araç kundaklama olayının altından intikam çıktı

Şüpheliler Gözaltına Alındı ve Tutuklandı

Yapılan araştırmalar sonucunda olaya karıştığı tespit edilen A.A. ve yeğeni H.A., polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilen A.A. ve H.A., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İntikam Planının Detayları Ortaya Çıktı

Yapılan incelemeler sonucunda, A.A.'nın 2023 yılında Yaşar Soydan'ın çalıştığı fabrikada kendi referansı ile işe başladığı, ancak davranışları nedeniyle işten çıkartıldığı ortaya çıktı. İşten çıkartılmasının ardından A.A., akrabası Yaşar Soydan'ı sorumlu tutarak, tazminat talep edip tehditler savurdu. Bu tehditler neticesinde, Soydan'a maddi zarar vermek amacıyla araçlarını kundaklama planı yaptığı belirlendi.

Konya'daki araç kundaklama olayının altından intikam çıktı

İnternetten Araştırma Yaparak Kundaklama Planladı

A.A., önce kardeşine teklifte bulunmuş ancak red cevabı almasının ardından yeğeni H.A.'yı para karşılığında ikna etti. İkilinin olay öncesi keşif yaptığı anlar güvenlik kameralarına yansıdı. Ayrıca, internet üzerinden de "araç nasıl yakılır" şeklinde araştırma yaptıkları tespit edildi.

Olayın Ardından Gelen Tutuklama

Mahkeme, A.A. ve yeğeni H.A.'yı tutuklama kararı alarak cezaevine gönderdi. Olay, işten çıkartılma sonrası yaşanan kin ve nefretin nasıl tehlikeli boyutlara ulaşabileceğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler