Konya'nın bu ilçesine piyango vurdu! Tam yerinde ve zamanında! Uğur Başkan yine devrede

Konya'nın bu ilçesine piyango vurdu! Tam yerinde ve zamanında! Uğur Başkan yine devrede

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürü Ahmet Demir, Çumra Atıksu Arıtma Tesisi'nin son durumunu açıkladı. Projenin planlanan sürecinde devam ettiğini belirten Demir, tesisin çevreye önemli katkılarda bulunacağını vurguladı.

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürü Ahmet Demir, Çumra Atıksu Arıtma Tesisi'nde yaptığı incelemelerde projede gelinen noktayı paylaştı. Demir, tesisin dünya genelinde uygulanan en son teknolojilerle donatıldığını belirterek, "Uzun yıllardır Çumra ilçemizde arıtma tesisi bulunmaması nedeniyle atık sular açık ortama bırakılıyordu ve bu durum ciddi çevre rahatsızlıklarına yol açıyordu. Bu çevre sorununu gidermek ve Türkiye'nin ikinci yüzyılına yakışır bir proje gerçekleştirmek için gerekli çalışmaları tamamladık ve ihaleleri bitirdik. Şu anda inşaatımız yüzde 55 oranında tamamlanmış durumda" dedi.

a1-001.jpg

Projenin Finansmanı ve Su Arıtma Kalitesi

Çumra Atıksu Arıtma Tesisi'nin toplam maliyetinin 455 milyon lira olduğunu belirten Demir, projenin yüzde 60'ının hibe krediyle, yüzde 40'ının ise öz kaynaklarla finanse edildiğini açıkladı. Tesisin tarımda kullanılabilecek kalitede su üreteceğini ifade eden Demir, "Arıtma tesisimiz ileri biyolojik arıtma sınıfında olup, azot, fosfor, karbon gibi kimyasal ve biyolojik maddeleri arıtma kapasitesine sahip. Böylece çıkan su, tarımda kullanılabilir kalitede olacak. Ayrıca, suyun döngüselliği açısından arıtılmış suyun yeniden kullanılması, kuraklık ve iklim değişikliği dönemlerinde bize katkı sağlayacak" dedi.

a2-001.jpg

Yıl Sonuna Kadar Tamamlanması Planlanıyor

Demir, tesisin günlük 10 bin metreküp atık suyu arıtma kapasitesine sahip olduğunu ve toplamda 72 bin nüfusa hizmet vereceğini belirtti. Tesisin yıl sonuna kadar tamamlanarak Çumra'nın hizmetine sunulması hedefleniyor. Demir, "Bu tesis hem İçeri Çumra, Alibeyhüyüğü, Okçu Mahallesi hem de Çumra merkezinden gelen atık suların tamamının arıtılacağı bir tesis olacak. Tesisimizin hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.