Konya'nın ciğerleri yanıyordu!

Konya'nın ciğerleri yanıyordu!

Konya'nın Kadınhanı ilçesindeki Kestel Ormanlık Alanı'nda çam iğnelerinin altında başlayan yangın, itfaiye, orman şefliği ekipleri ve vatandaşların hızlı müdahalesi ile kontrol altına alındı. Yangın, girişlerin yasak olduğu dönemde meydana geldi.

MEMLEKET ÖZEL HABER-Konya'nın Kadınhanı ilçesindeki Kestel Ormanlık Alanı'nda çam iğnelerinin altında başlayan yangın, itfaiye, orman şefliği ekipleri ve vatandaşların hızlı müdahalesi ile kontrol altına alındı. Yangın, büyümeden söndürülerek ormanlık alan büyük bir tehlikeden kurtarıldı.

konya-kestel-ormanindaki-yangin-sonduruldu-1.jpg

Yangın, Beykavağı Mahallesi Kestel Ormanlık Alanı'nda öğle saatlerinde meydana geldi. Çam iğnelerinin altında başlayan ve rüzgarın da etkisiyle hızla yayılan alevler, bölgedeki vatandaşlar tarafından fark edildi. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ve orman şefliği ekipleri sevk edildi.

konya-kestel-ormanindaki-yangin-sonduruldu-2.jpg

Ekiplerin ve vatandaşların yoğun çalışmaları sonucunda yangın kısa sürede kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları tamamlandıktan sonra ormanda herhangi bir duman veya alev kalmadı.

konya-kestel-ormanindaki-yangin-sonduruldu-3.jpg

Konya'da ormanlık alanlara girişlerin 1 Temmuz-30 Eylül tarihleri arasında yasak olması, yangının büyümesini engellemede önemli rol oynadı. Yetkililer, vatandaşları ormanlık alanlarda dikkatli olmaları ve herhangi bir yangın gördüklerinde derhal yetkililere haber vermeleri konusunda uyardı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler