Konya'nın çilek merkezi kaliteyi artırıyor

Konya'nın çilek merkezi kaliteyi artırıyor

Konya'nın çilek üretim merkezlerinden Hüyük ilçesinde, Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından çiftçilere yönelik teknik destek ziyaretleri düzenleniyor.

Konya'nın çilek üretiminde önemli bir merkezi olan Hüyük ilçesinde, tarımsal üretimi desteklemek amacıyla önemli adımlar atılıyor. Hüyük İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesinde görevli teknik personel, çilek yetiştiriciliği yapan çiftçilerle yakın iş birliği içinde çalışarak, üretimde verimliliği artırmayı hedefliyor.

Son düzenlenen ziyaretlerde, çiftçilere çilek üretiminde ürün kalitesini artırmaya yönelik teknik bilgi ve destek sağlandı. Bu kapsamda, hastalık ve zararlılarla mücadele yöntemleri üzerine detaylı bilgilendirme yapıldı. Ayrıca, dikim öncesinde dikkat edilmesi gereken hususlar ve üreticilerin karşı karşıya kaldığı sorunlar da ele alındı.

Tarım sektöründe sürdürülebilir bir üretim için bu tür desteklerin önemi büyük. Hüyük ilçesindeki çiftçilere sağlanan teknik destekler, hem verimliliği artırıyor hem de ürün kalitesini yükselterek pazar değerini artırıyor.

Konya'nın çilek merkezi kaliteyi artırıyor

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler