Konya’nın öncü çalışmaları dünya liderlerine sunuldu

Konya’nın öncü çalışmaları dünya liderlerine sunuldu

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Azerbaycan’da gerçekleştirilen COP29 İklim Konferansı'na katılarak, iklim değişikliği ve depreme hazırlık konusunda Konya’nın öncü çalışmalarını dünya liderlerine sundu.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü’de düzenlenen COP29 İklim Değişikliği Konferansı, dünya liderlerini bir araya getirdi. 11-22 Kasım tarihleri arasında sürecek konferansın açılışında, Türkiye’yi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde bakanlar, kamu temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve akademisyenlerden oluşan geniş bir heyet temsil etti. Türkiye Pavilionu'nun açılışına Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da katılarak Türkiye’nin iklim değişikliği çalışmalarını tanıttı.

Başkan Altay, Türkiye Pavilionu’nda Konya’nın İklim Mücadele Çalışmalarını Anlattı

Başkan Altay, Türkiye Pavilionu’nda gerçekleşen iki panelde konuşma yaparak, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin iklim değişikliğiyle mücadelede gerçekleştirdiği projelerden bahsetti. “Yerel Yönetimlerde İklim Değişikliği ile Mücadele Çalışmaları” başlıklı panelde Altay, Konya’nın Sıfır Atık, Sıfır Karbon Binalar, Hava Kalitesi İzleme Sistemi gibi projelerini detaylı bir şekilde aktardı. Altay, “Küresel iklim değişikliği, tüm insanlığın ortak sorunu. Yerel yönetimler olarak sürdürülebilir bir gelecek için üzerimize düşeni yapmalıyız” ifadelerini kullandı.

"Deprem ve Yıkıntı Atıklarının Geri Kazanımı" Panelinde Konya’nın Deprem Hazırlıkları Ele Alındı

Konferansın ikinci gününde düzenlenen “Depremden Kaynaklı Yıkıntı Atıklarının Geri Kazanımı ve Sürdürülebilir Yönetimi” panelinde konuşan Altay, Konya'nın depreme hazırlık çalışmalarını anlattı. Hatay’daki depreme müdahale sürecinden edindiği deneyimleri paylaşan Altay, “6 Şubat depremi, şehirlerimizin afetlere karşı dayanıklılığını artırmanın ne kadar kritik olduğunu gösterdi. Şehrimizi depreme hazırlamak için yoğun bir çaba içerisindeyiz” dedi.

"2053 Net Sıfır Karbon Emisyon Hedefi" İçin Yerel Yönetimlerin Rolü

Başkan Altay, Türkiye'nin Paris İklim Anlaşması çerçevesinde belirlediği 2053 Net Sıfır Karbon Emisyon Hedefi’ne ulaşma doğrultusunda Konya’nın çalışmalarını vurguladı. Yerel yönetimlerin sürdürülebilir kalkınmaya katkısının altını çizen Altay, “Adil ve yaşanabilir şehirler oluşturmak için sorumluluklarımızın farkındayız. Bu hedef doğrultusunda merkezi hükümetimizle iş birliği içerisinde çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

İklim Değişikliği ve Deprem Hazırlığında Uluslararası İş Birliği Çağrısı

Başkan Altay, iklim değişikliği ve depreme hazırlık konularında uluslararası kuruluşların yerel yönetimlerle iş birliği yapmasının önemine dikkat çekti. Yerelden başlamayan bir sürecin başarıya ulaşamayacağını belirten Altay, “Yerel yönetimlerin finansmana erişimini kolaylaştıracak uluslararası iş birliklerinin gündeme alınması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Konya’nın öncü çalışmaları dünya liderlerine sunuldu

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.