Konya'nın tesisleri ne kadar elektrik üretti?

Konya'nın tesisleri ne kadar elektrik üretti?

Konya Büyükşehir Belediyesi, çevre dostu yaklaşımıyla metan gazından elektrik üretimiyle sürdürülebilir enerjiye katkı sağlıyor. Başkan Uğur İbrahim Altay, 2023'te 68 milyon kilovat elektrik enerjisi üretildiğini açıkladı.

Konya Büyükşehir Belediyesi, çevre dostu projeleri ve sürdürülebilir enerji yaklaşımıyla ön plana çıkarak küresel iklim değişikliğiyle etkin bir şekilde mücadele ediyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, küresel iklim değişikliğinin çevreyi tehdit eden önemli unsurlardan biri olduğuna vurgu yaparak, ulusal ve uluslararası platformlarda çeşitli çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

Konya'nın tesisleri ne kadar elektrik üretti?

"Konya Modeli Belediyecilik" anlayışıyla çevreci yatırımlar, doğa koruma projeleri ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımına ilişkin örnek projeler gerçekleştirdiklerini ifade eden Altay, metan gazından elektrik üretimi gibi çalışmaların bu çabaların bir yansıması olduğunu söyledi.

Başkan Altay, şehirlerin küresel arenadaki rolünün büyük bir önem taşıdığını ve yenilenebilir enerji kaynaklarının değerli olduğunu vurgulayarak, çöp depolama sahalarında ortaya çıkan metan gazını elektrik enerjisine dönüştürdüklerini açıkladı.

Konya Katı Atık Düzenli Depolama Sahası, Cihanbeyli, Ereğli, Akşehir katı atık depolama sahalarında, ayrıca rehabilitasyonu yapılarak çöp alımına kapatılan Aslım Katı Atık Sahası'nda ve KOSKİ Genel Müdürlüğü tarafından atık suların işlenmesiyle elde edilen çamurun metan gazını üretimine katkı sağladıklarını belirtti.

Altay, bu çabaların sonucunda 2023 yılında toplamda 68 milyon 818 bin 974 kilovat elektrik enerjisi ürettiklerini ifade etti. Bu rakamın, tesislerinde bugüne kadar metan gazından üretilen elektrik miktarının 719 milyon 541 bin 960 kilovatsaat olduğunu gösterdiğini ekledi.

Konya'nın tesisleri ne kadar elektrik üretti?

Ayrıca, Konya Katı Atık Düzenli Depolama ve Enerji Üretim Tesisi alanında yer alan Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisinin de önemine değinen Başkan Altay, lisanslı araçlar ve sterilizatörlerle tıbbi atıkların günlük 10 ton kapasiteyle sterilizasyon işlemini gerçekleştirdiklerini söyledi. Yıllık atık miktarının 3 bin tonun üzerinde olduğunu belirten Altay, bu tesisin çevre sağlığına büyük katkı sağladığını ifade etti.

Son olarak, Konya Büyükşehir Belediyesi'nin çevre yönetimi projelerine bir yenisi daha eklendi. 2023 yılında 7 buçuk milyon lira maliyetle Çeltik ilçesine kurulan katı atık aktarma merkezi, çevre dostu uygulamaları Yunak ve Tuzlukçu'ya da ulaştıracak. Bu yeni tesisiyle birlikte Konya Büyükşehir Belediyesi, çevre koruma çalışmalarını genişleterek ekonomiye ve doğaya sürdürülebilir bir katkı sunmayı sürdüreceğini vurguladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.