Konya'nın Zengin Semtindeki Fırın İflas Etti: Alacaklılar Toplantısı 9 Ekim’de Yapılacak

Konya'nın Zengin Semtindeki Fırın İflas Etti: Alacaklılar Toplantısı 9 Ekim’de Yapılacak

Konya'nın lüks semtlerinden birinde faaliyet gösteren Biekmek fırını, iflas kararıyla gündemde. 9 Ekim 2024’te gerçekleştirilecek alacaklılar toplantısında, borç sahiplerinin haklarını arayabileceği belirtildi.

Konya’nın Selçuklu ilçesi Kılıçarslan Mahallesi’nde hizmet veren Biekmek fırını, ekonomik sorunlar nedeniyle iflas etti. Konya 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, 2024/272 esas sayılı dosya kapsamında 19 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla fırının iflasına karar verdi. Mahkeme ayrıca, tasfiyenin adi usulde yapılmasına hükmetti.

Alacaklılar Toplantısı 9 Ekim'de

İflas süreciyle ilgili ilk alacaklılar toplantısının, 9 Ekim 2024 Çarşamba günü saat 14:30’da Konya 1. İcra ve İflas Müdürlüğü'nde gerçekleştirileceği açıklandı. Toplantıya katılımın yoğun olması durumunda, Konya Adliyesi'nin C Blok 1. Kat Konferans Salonu ya da C Blok 3. Kat Mavi Salonda toplantının yapılabileceği belirtildi.

konya-iflas-biekmek.jpg

Alacaklıların toplantıya bizzat katılmaları veya bir vekil aracılığıyla temsil edilmeleri gerektiği hatırlatılırken, müflisle müşterek borçlu olanlar, kefiller ve borcu tekeffül eden diğer kişilerin de toplantıya katılma haklarının bulunduğu vurgulandı.

Borçlulara Yasal Uyarı

İflas ilanında, müflise borçlu olanların, borçlarını ve kendilerini bir ay içinde Konya 1. İcra ve İflas Dairesi’ne bildirmeleri gerektiği ifade edildi. Aksi takdirde İcra ve İflas Kanunu'nun 336. maddesi uyarınca cezai sorumluluğun doğabileceği uyarısında bulunuldu. Ayrıca, müflisin mallarını elinde bulunduran kişilerin, kanuni hakları saklı kalmak kaydıyla bu malları aynı süre içinde ilgili daireye teslim etmeleri gerektiği belirtildi.

İflas süreciyle ilgili tüm hukuki işlemler ve alacakların tahsili için belirlenen prosedürlerin dikkatle takip edilmesi gerektiği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum