Konyaspor'a tepkiler çığ gibi büyüyor

Konyaspor'a tepkiler çığ gibi büyüyor

Tümosan Konyaspor’un Kayacık Tesislerine Unilever ile yapılan isim sponsorluğu anlaşması, taraftarların büyük tepkisine neden oldu. Unilever’in, yeşil-beyazlı ekibin tesislerine sponsor olması sosyal medyada boykot çağrılarını tetikledi.

Konyaspor’un Kayacık Tesislerine Unilever ile yapılan isim sponsorluğu, taraftarların ve kamuoyunun sert tepkileriyle karşılaştı. İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını desteklediği iddia edilen markaları bünyesinde barındıran Unilever’in sponsorluğu, özellikle Filistin davasına duyarlı Konyaspor taraftarları arasında büyük rahatsızlık yarattı.

Kayacık Tesislerinin girişine Unilever logosunun asılması, sosyal medyada boykot çağrılarını beraberinde getirdi.

kayacik-unilever.jpg

Taraftar gruplarından biri olan Genç Hareket Konya, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, anlaşmayı “sorumsuz bir tavır” olarak nitelendirdi ve şu ifadeleri kullandı:

"Boykot bilincinin küresel çapta yaygınlaştığı bir dönemde Konyaspor’un Unilever ile yaptığı bu anlaşma, en hafif tabirle Filistin davasına karşı alınmış sorumsuz bir tavırdır."

Taraftarlar sosyal medya platformlarında da tepkilerini dile getirdi. Birçok taraftar, sponsorluk anlaşmasının iptal edilmesini talep ederek şu yorumlarda bulundu:

"Konyaspor taraftarının Filistin hassasiyeti yok sayılarak, Unilever ile imzalanan sponsorluk anlaşması derhal feshedilmelidir."

Bir başka Konyaspor taraftarı ise yönetimi istifaya davet ederek şunları söyledi:

"Bir Konyalı ve Konyasporlu olarak yönetimin istifasını talep ediyorum. Konyaspor’un formasını bu şekilde lekelemeye kimsenin hakkı yok!"

Konyaspor’un sponsorluk anlaşmasına yönelik tepkiler çığ gibi büyürken, birçok taraftar Unilever’in, İsrail’i destekleyen markalar arasında gösterildiğini vurguluyor. Konya halkı, bu anlaşmanın feshedilmesi için Konyaspor yönetimine çağrıda bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.