Konya'ya Cuma Günü Yağmur Müjdesi! Hangi İlçelerde Yağmur Yağacak?

Konya'ya Cuma Günü Yağmur Müjdesi! Hangi İlçelerde Yağmur Yağacak?

Meteoroloji'den Konya'ya yağmur müjdesi! Kuraklık sona eriyor, 17 ilçeye yağmur geliyor.

MEMLEKET ÖZEL HABER-Konya'yı kasıp kavuran sıcak hava dalgası nihayet sona eriyor! Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden gelen son tahminlere göre, Konya'ya Cuma günü (5 Temmuz 2024) yağmur yağacak. Beklenen yağış, kuraklıktan bunalan Konya halkına bir nebze olsun umut olacak.

Yağmurun, Akşehir, Beyşehir, Çeltik, Cihanbeyli, Derbent, Derebucak, Doğanhisar, Hüyük, Ilgın, Kadınhanı, Karatay, Kulu, Meram, Sarayönü, Selçuklu, Seydişehir, Tuzlukçu ve Yunak ilçelerinde etkili olması bekleniyor.

Meteoroloji'den alınan bilgilere göre, yağışın kısa süreli ve gök gürültülü olacağı tahmin ediliyor. Yağmurla birlikte hava sıcaklığında da 9-10 derece düşüş olması bekleniyor.

Konya'da bugün merkez ilçeler Selçuklu, Karatay ve Meram'da hava sıcaklığının 32 derece, Ereğli, Çumra ve Tuzlukçu'da ise 35-36 derece arasında olacağı tahmin ediliyor. Ayrıca, bugün Konya genelinde saat 12:00 ile 21:00 saatleri arasında 44 kilometreye kadar çıkabilecek hızda rüzgar esmesi bekleniyor.

01-konya-ilceleri-hava-durumu.jpg02-konya-ilceleri-hava-durumu.jpg03-konya-ilceleri-hava-durumu.jpg

Konya'ya gelecek olan yağmur, kuraklıktan olumsuz etkilenen tarım arazileri için de büyük önem taşıyor. Yağışın, bölgedeki ürünlerin verimliliğini artırması ve çiftçilere umut vermesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler