Konya'ya İlk Kar Geliyor

Konya'ya İlk Kar Geliyor

Kurak bir yaz mevsimi geçiren Konya'da temenniler kış mevsimi için. Bol yağış bekleyen ve su kaynakları büyük oranda kuruyan Konya için kış mevsiminde gelecek yağışlar büyük önem taşıyor. Meteorolojik haritalar ise Konya'ya kar yağışını işaret ediyor.

Çok soğuk geceleri yaşamaya başlayan Konya'da önümüzdeki 5 gün çok kritik. Birçok konutta kaloriferler yanmaya başladı. Özellikle gece yarısından sonra hava sıcaklığının bazı ilçelerde eksi değerlerde görüldüğü bildirildi.

01-19-ekim-2024.jpg

Konya'da önümüzdeki 5 gün havanın daha da soğuması bekleniyor. Bunun yanı sıra hava sıcaklıkları gece saatlerinde olduğu gibi gündüz saatlerinde de oldukça düşük seviyelerde olacak.

03-21-ekim-2024.jpg

Şehrin üstünü kaplayacak nem tabakası nedeniyle hissedilen sıcaklıklar ölçülen sıcaklıkların altını gösterecek.

11-29-ekim-2024.jpg

YALANCI YAZ GELİYOR

Çok soğuk 5 günün ardından Konya'da 24 Ekim-30 Ekim tarihleri arasında yalancı bir yaz mevsimi bekleniyor. Hava sıcaklıkları özellikle gündüz saatlerinde 17-20 dereceleri görebilir.

12-01-kasim-2024.jpg

KASIM KAR YAĞIŞIYLA GELİYOR

31 Ekim gecesinde Konya'da hava sıcaklıkları tekrar ani düşüşe geçecek. Balkanlar üzerinden gelecek hava kütleleri şehrin üstünü yorgan gibi örtecek. Ardından 31 Ekim tarihinde nemli ve puslu bir hava şehir semalarına hakim olacak.

13-02-kasim-2024.jpg

1 Kasım tarihinde ise batı kesimlerden iç kesimlere doğru hareket edecek yağış kütleleri yine batı kesimlerin yüksek bölgelerinde kar yağışına dönüşecek. Aynı günün gece saatlerinde Konya genelinde karla karışık yağmur ve şiddetli bir yağış olduğu haritalarda görüldü.

14-03-kasim-2024.jpg

Takip eden 3 gün boyunca Konya'da yağmur ve karla karışık yağmur olabileceği görüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.