Konya'ya Soğuk Hava Dalgası ve Yağış Geliyor: 1 Günde 10 Derece Düşecek

Konya'ya Soğuk Hava Dalgası ve Yağış Geliyor: 1 Günde 10 Derece Düşecek

Meteoroloji haftalık hava durumu tahminini paylaştı. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, Trakya’dan gelecek soğuk hava dalgası konusunda önemli uyarılarda bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, haftalık hava durumu tahmin raporunu yayınladı. Yapılan son tahminlere göre bugün doğu kesimlerde parçalı bulutlu hava beklenirken, diğer bölgelerde az bulutlu ve açık bir hava hakim olacak. Özellikle kuzey bölgelerde sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi görüleceği öngörülüyor.

Hafta başında ise sıcaklıklarda önemli bir düşüş bekleniyor.

Prof. Dr. Orhan Şen Uyardı: Sıcaklıklar Hızla Düşecek

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, Trakya'dan başlayarak yurdun büyük bir kısmını etkisi altına alacak soğuk hava dalgası hakkında uyarılarda bulundu. Şen, özellikle önümüzdeki 2 güne dikkat çekerek, “1 günde 10 derece sıcaklık düşüşü sıradan bir hava olayı değildir” ifadelerini kullandı.

Pazartesi Günü İstanbul ve İç Anadolu’da Etkili Olacak

Pazar gecesi Trakya’dan giriş yapacak kuvvetli yağış, pazartesi sabahı İstanbul’da etkisini gösterecek. Aynı gün öğle saatlerinde Batı Karadeniz, İç Anadolu ve Antalya’da, salı sabahı ise Doğu Karadeniz’e kadar geniş bir bölgede etkili olacak.

Riskli İller: İstanbul, Ankara, Konya, Antalya...

Pazar akşamından salı akşamına kadar risk altında olan iller şu şekilde sıralandı: Edirne, Kırklareli, İstanbul, Kocaeli, Düzce, Ankara, Konya, Antalya, Kastamonu, Samsun, Çorum. Salı günü ise İstanbul’un Anadolu Yakası, Sakarya, Zonguldak ve Rize’de etkili olacak.

Sıcaklıklarda Hızlı Düşüş

Marmara Bölgesi'nde bugün ve yarın 30 derece civarında seyreden sıcaklıklar, pazartesi günü 20 dereceye kadar düşecek. İzmir’de bugün 30 derece olan sıcaklık, pazartesi günü 24 dereceye düşecek. Hafta ortasında Doğu bölgelerinde soğuma devam ederken, hafta sonu Batı’da sıcaklıkların tekrar yükseleceği tahmin ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.