Konya'ya yağmur yağdı yollar yine göle döndü

Konya’da aniden bastıran şiddetli yağmur, cadde ve sokakları göle çevirdi. Ulaşımda büyük aksamalara yol açan yağış, vatandaşlara zor anlar yaşattı.

Konya'da akşam saatlerinde başlayan ve aralıksız devam eden sağanak yağmur, kent genelinde hayatı olumsuz etkiledi. Merkez Karatay ilçesinde saat 17:00 sıralarında aniden bastıran yağmur, iki saat boyunca devam etti ve caddeleri adeta göle çevirdi.

akom-konya-yagmur.jpg

Ulaşımda Aksaklıklar Yaşandı

Şiddetli yağış nedeniyle şehir genelinde birçok cadde ve sokakta su birikintileri oluştu. Bu durum, ulaşımda ciddi aksamalara yol açtı. Araçlar su dolu yollarda ilerlemekte zorlandı ve trafik durma noktasına geldi. Bazı bölgelerde meydana gelen kazalar da trafiği daha da zorlaştırdı.

konya-trafik-durdu-1.jpgkonya-trafik-durdu-2.jpg

İki Cadde Ulaşıma Kapatıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), yağmur nedeniyle Yeni Meram Caddesi ve altyapısının yetersiz olduğu ortaya çıkan Genç Osman Caddesi’nde ulaşımın durdurulduğunu duyurdu. Bu caddelerde suyun tahliyesi ve ulaşımın normale dönmesi için çalışmalar sürüyor.

konyaya-yagmur-yagdi-boyle-oldu-1.jpg

Vatandaşlar Zor Anlar Yaşadı

Yoğun yağışın ardından caddelerde biriken sular, yayaların da zor anlar yaşamasına neden oldu. Vatandaşlar, göle dönen yollarda karşıdan karşıya geçmekte zorlandı. Belediye ekipleri, su birikintilerini temizlemek ve yolları tekrar ulaşıma açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

konyaya-yagmur-yagdi-boyle-oldu-2.jpg

Konya'da yağmurun durmasıyla birlikte hayatın normale dönmesi bekleniyor. Ancak vatandaşlar, benzer olayların tekrar yaşanmaması için altyapı çalışmalarının bir an önce tamamlanmasını talep ediyor.

konyaya-yagmur-yagdi-boyle-oldu-3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum