Köpeklerden sonra kediler de saldırmaya başladı

Köpeklerden sonra kediler de saldırmaya başladı

Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde, bir kadının evdeki 14 yaşındaki kedinin saldırısına uğraması sonucu iki kadın hastaneye kaldırıldı. Kedinin neden saldırdığına dair henüz net bir bilgi bulunmuyor.

Antalya'nın Muratpaşa ilçesi Kızılarık Mahallesi'nde, Şerife A. adlı kadın, yıllardır tanıdığı arkadaşının evinde misafirlik yaptığı sırada, arkadaşının 14 yaşındaki kedisinin saldırısına uğradı. Olay anında, Şerife A. ve arkadaşı kedinin pençe darbeleri ve ısırıklarıyla karşı karşıya kaldı ve her iki kadın da hastaneye kaldırıldı.

Saldırı Anı ve Yaralar

Olay, Şerife A.'nın evdeki camı açmak için hareketlendiği sırada gerçekleşti. Kedinin bir anda üzerine atladığını belirten Şerife A., "Arkadaşımın evinde otururken, kedi bir anda üzerime atladı. Kolumu, sırtımı ısırdı ve tırmaladı. Arkadaşım beni kurtarmaya çalıştı ama kedi ona da saldırdı," dedi. Kadınlar, saldırgan kediden güçlükle kurtulup, ambulans çağırarak hastaneye gitmek zorunda kaldı. Hastanede yaralarına pansuman yapılırken, tedbir amaçlı kuduz aşısı da yapıldı.

Kedinin Saldırısının Nedeni Belirsiz

Şerife A., kedinin neden böyle bir saldırı gerçekleştirdiğini anlamadıklarını ifade etti. Kediyi uzun yıllardır besleyen arkadaşı da, kedinin normalde böyle davranışlar sergilemediğini belirtti. Şerife A., "Kedinin içine canavar kaçmış gibi hissettik. Saldırgan davranışları bizi çok korkuttu. Artık kedilerin olduğu yerlerden uzak duruyorum," şeklinde konuştu.

Kedi Fobisi ve Uzman Görüşü

Yaşanan olay sonrası, Şerife A. kedi fobisi geliştirdiğini söyledi. Kedilere ve diğer sokak hayvanlarına olan sevgisini dile getiren Şerife A., bu olayın ardından evinde kedi beslemekten vazgeçtiğini belirtti. Doktorlar, kedinin yaşlandığı için agresifleşebileceğini ve kısırlaştırılmamış olmasının da saldırgan davranışlar sergilemesine neden olabileceğini ifade etti.

Köpeklerden sonra kediler de saldırmaya başladı

Köpeklerden sonra kediler de saldırmaya başladı

Köpeklerden sonra kediler de saldırmaya başladı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.