Kornaya basan sürücülere ceza yağmuru

Kornaya basan sürücülere ceza yağmuru

Toplu taşıma araçlarının gereksiz yere korna çalması nedeniyle trafik polisleri, 1 saat süren bir denetim gerçekleştirerek 77 sürücüye ceza kesildi. Şikayetler üzerine yapılan bu uygulamada, toplu taşıma araçlarının kurallara uyup uymadığı kontrol edildi.

Adana Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, Seyhan ilçesine bağlı Kuruköprü Mahallesi Sefa Özler Caddesi'nde, toplu taşıma araçlarının gereksiz korna çalma alışkanlıklarına yönelik bir çalışma yürüttü. Denetim sırasında, 24 sürücü gereksiz korna çalmak, 15 sürücü kapıları açık şekilde ilerlemek, 21 sürücü durak harici yolcu indirmek ve 17 sürücü emniyet kemeri kullanmamak gibi çeşitli kural ihlallerinden ceza aldı.

Kornaya basan sürücülere ceza yağmuru

Sürücülerden Tepkiler Geldi

Ceza yiyen sürücülerden bazıları, kendilerini savunurken ilginç açıklamalarda bulundu. Toplu taşıma sürücüsü Cumali Gürhan, “Gereksiz yere kornaya basmadım. Kornaya bastığımı bile farkında değilim” şeklinde bir açıklama yaptı. Bir diğer sürücü Mehmet Avcı ise, “Saatime yetişmeye çalıştığım için kornaya bastım” dedi.

Bu denetim, toplu taşıma araçlarında trafik kurallarına uyulmasının önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Adana Emniyet Müdürlüğü, gelecekte benzer denetimlerin devam edeceğini duyurdu.

Kornaya basan sürücülere ceza yağmuru

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.