KOSKİ Ekiplerinden Altınapa'da Denetim: 3 Bin 400 Metre Yasak Ağ Ele Geçirildi

KOSKİ Ekiplerinden Altınapa'da Denetim: 3 Bin 400 Metre Yasak Ağ Ele Geçirildi

KOSKİ ekipleri, Altınapa Barajı Su Koruma Havzası'nda yasak ağ kontrollerine devam ediyor. 2024 yılının ilk altı ayında 3.400 metre yasak ağ ele geçiren ekipler, balık popülasyonunun korunması için çalışmalarını sürdürüyor.

KOSKİ Ekipleri Yasak Avcılıkla Mücadele Ediyor

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Altınapa Barajı Su Koruma Havzası'nda yasak avcılıkla mücadelesini kararlılıkla sürdürüyor. 7/24 devam eden kontroller sayesinde, ticari amaçlı balık avcılığı yapmaya çalışan kişilere fırsat tanınmıyor.

Yasak Ağlar ve Zararlı Türler İmha Ediliyor

KOSKİ ekipleri, 2019 yılının ikinci yarısından itibaren Altınapa Barajı Su Koruma Havzası'nda toplamda 24 bin 35 metre yasak ağ ele geçirdi. 2024 yılının ilk altı ayında ise 3 bin 400 metre yasak ağ tespit edildi. Yasak ağlarda bulunan kadife, sazan ve turna gibi zararsız tür balıklar yeniden suyla buluşturulurken, zararlı tür balıklar ve yasak ağ malzemeleri imha edilerek doğal dengenin korunmasına katkı sağlanıyor.

Sürdürülebilir Ekosistem İçin Çalışmalar Sürüyor

Yasak avcılıkla mücadele çalışmaları, Altınapa Barajı Su Koruma Havzası'ndaki balık popülasyonunun korunmasına ve sürdürülebilir bir ekosistem oluşturulmasına önemli katkı sağlıyor. KOSKİ Genel Müdürlüğü'nün bu kararlı tutumu, bölgedeki biyolojik çeşitliliğin korunmasına ve doğal dengenin devamlılığının sağlanmasına büyük katkı sağlıyor.

KOSKİ Ekiplerinden Altınapa'da Denetim: 3 Bin 400 Metre Yasak Ağ Ele Geçirildi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum