KPSS mağdurları hesap sorulmasını istiyor
Usulsüzlükler yüzünden iptal edilen 2010 KPSS'nin mağdurları, FETÖ/PDY'den hesap sorulmasını istedi - Bursa'da, Dumlupınar Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi mezunu Köksal Aktürk elektrikçilik, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İşletme Bölümü'n
BURSA (AA) - MUSA ÖZTÜRK - Usulsüzlükler yüzünden iptal edilen 2010 Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) Bursa'daki mağdurları, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'ndan (FETÖ/PDY) hesap sorulmasını istiyor.
Sorular sızdırıldığı için mağdur olduklarını ve gelecek planlarını değiştirmek zorunda kaldıklarını söyleyen Dumlupınar Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi mezunu Köksal Aktürk elektrikçilik, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İşletme Bölümü'nü bitiren Taner Kara da kamyon şoförlüğü yapıyor.
Bursa'nın Orhangazi ilçesinde oturan ve babasına ait kamyonda şoförlük yapan Taner Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İşletme Bölümü mezunu olduğunu, gümrük müşaviri olmak hayaliyle 2010 yılında KPSS'ye girdiğini ve 72 puan aldığını belirtti.
Kara, o yıl paralel yapının yaklaşık 1,5 milyon gencin emeğini çaldığını ifade ederek, şöyle konuştu:
"Soruların çalınmasıyla milyonlarca gencin hayalleri, umutları ve gelecekleri çalınmıştı. Hayallerimizi çaldılar. Bunlardan birisi de benim. 4 sene üniversite okudum, mezun olduk. Hayallerimiz vardı, ideallerimiz vardı. İdeallerimizin peşinde koşuyorduk. İdeallerimizin peşinde koşarken KPSS'ye girmemiz gerekiyordu. Girdik, iyi de bir not aldık. Atanmamıza yetecek derece bir not aldık, yani biz öyle umut ediyorduk fakat soruların çalınmasıyla beraber, yanlış hatırlamıyorsam o zaman 120 tane şahıs tam puan çekmişti. Bu da tabii ki sıralamayı etkiliyor, her şeyi etkiliyor. O dönemde atanamadık, tercihlerimizi yapamadık. O günlerden bugünlere baktığımız zaman 6 sene gibi bir zaman zarfı geçiyor. 6 sene içinde benim gibi binlerce demiyorum artık milyonlarca insan var. Bu insanların emekleri çalındı."
Hayali olan gümrük müşavirliğine giremese de hayata tutunabildiğini aktaran Kara, "Babamızdan, atamızdan kalma bir düzenimiz vardı. Artık okuduğumuz bölümü bıraktık, hayatın mücadelesine başladık, yoğrulmaya başladık ama tüm hayallerini, umutlarını, geleceğini, her şeyini bu sınava bağlayan insanlar vardı. Bunlar olmasaydı büyük ihtimalle atanmam olacaktı çünkü alımı fazlaydı o dönemde. Şu anda da nakliye sektöründeyim. Kamyonun içindeyim. Evimiz, ekmek teknemiz burası." ifadelerini kullandı.
- "En güzel cevabı 15 Temmuz gecesi aldılar"
FETÖ'nün darbe girişimine de değinen Kara, en kötü demokrasinin bile darbelerden iyi olduğunu vurgulayarak, bu günlerin bir daha yaşanmamasını diledi.
Kara, bulunduğu ilçenin o gece sakin olduğunu anımsatarak, "Burada pek hissetmedik ama yüzlerce insanı şehit verdiğimiz Ankara ve İstanbul gibi metropol şehirlerimiz, başkentimiz bunu fazlasıyla hissetti. Allah bize o günleri bir daha yaşatmasın. Bir laf vardır; alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste. O kadar milyonlarca gencin ahını alıp da bu dünyada hükümdarlık süreceğini zanneden insanlar halktan en güzel cevabı zaten 15 Temmuz gecesi aldılar." diye konuştu.
- 15 Temmuz gecesi milat oldu
Kişisel olarak bundan sonra fazla bir beklentisi olmadığını, artık yolunu çizdiğini, hayatı bir yerden yakaladığını anlatan Kara, şunları söyledi:
"Ama şunu çok iyi biliyorum, sınavı kazansaydı evlenecek arkadaşlarım vardı. Sınavı kazanamadığı için hayat telaşesinden dolayı eli ekmek tutamadığı için sevdiği kızdan ayrılan arkadaşlarım bile oldu benim. Ayrılmak zorunda kalan, mal canın yongası. Boğaz doydukça bir şeylerin geçmesi lazım, bunun için de çalışmak lazım. Çalışamadığı için sevdiği kızı bırakan, bırakmak zorunda kalan arkadaşlarım oldu. Bunların vebalini, hakkını bu insanlar nasıl verecek çok merak ediyorum. Mahşer gününde Allahu Teala bunları zaten en ince soracaktır. Çünkü 'Altta kalan yaprak üstte kalan yapraktan hakkını alacak' diyor, inançlarımız doğrultusunda bunda hepimiz hemfikiriz.
Ama şunu söyleyeyim; 15 Temmuz gecesi bizim ülkemizde bana göre milat oldu. Herkes, 'Kurtuluş Savaşı'nı veren gençlik yok' diye düşünüyordu. Hepimizin umutsuzluğa kapıldığı dönemler de olmuştur ancak Türk halkı şunu gösterdi ki söz konusu vatansa gerisi teferruattır."
- "Ülkelerine ihanet ediyorlar"
Orhangazi'de elektrikçilik yapan, Dumlupınar Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi mezunu Köksal Aktürk de öğretmen olmak istediğini, bu nedenle KPSS'ye girdiğini ve 76 puan aldığını söyledi.
Aktürk, sınav sorularının çalındığını ve başkalarının eline geçtiğini, böylece çok yüksek puan alan adayların ortaya çıktığını belirterek, "Bunun sonucunda da biz ister istemez mağdur olduk. Sınavlar da iptal olunca tekrar hazırlık ve yeniden sınav süreci ve atanamadık. Sonuç olarak da tekrar denemeye başladık." dedi.
Son 4 yıldır KPSS'ye girmesine rağmen aşırı yüksek puanlardan dolayı atanamadıklarını ifade eden Aktürk, "Sınav sonuçları iyi olmayınca, herhangi bir bölüme yerleşemeyince askerlik ve daha sonrasında elektrikçilik mesleğine başladım. Bu ağabeyimin mesleğiydi. Onun yanında bu işi de öğrendim. Öğretmen olamadık. Hakkımız yendi belki ama bu kez ticarete atılıp elektrikçi olduk." diye konuştu.
Aktürk, "Darbe hiçbir ülkeye hayır getirmez. Bizim ülkemize de getirmeyecekti. Haksız yapılan bir olay. Haksız olmalarına rağmen, kendilerini haklı gibi gösterip insanları mağdur etmeye çalıştılar. Sonra da toplumun tepkisiyle karşılaştılar. Soru çalıp memur olanlar da darbe girişiminin içinde. Birilerinin hakkını yiyip bir yerlere geldiler. Şimdi de ülkelerine ihanet ediyorlar. Öyle görüyorum." görüşünü dile getirdi.
AA
Kaynak: