Kredi Kartlarından Yıllık 750 TL Savunma Sanayii Fonu Katkı Payı Alınacak

Kredi Kartlarından Yıllık 750 TL Savunma Sanayii Fonu Katkı Payı Alınacak

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Meclis'te yaptığı açıklamada, limiti 100 bin TL ve üzerinde olan kredi kartlarından yıllık 750 TL Savunma Sanayii Destekleme Fonu'na katkı payı alınacağını duyurdu.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Meclis'teki AK Parti Grubu salonunda yaptığı açıklamada, 12 maddeden oluşan Savunma Sanayii ile İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun Teklifi'ni tanıttı. Bu teklifle, modern bir savunma sanayiinin geliştirilmesi ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin modernizasyonunun sağlanması için Savunma Sanayii Destekleme Fonu’na ek kaynak aktarılacağını belirtti.

Güler, fonun en önemli kaynağının genel bütçe vergi gelirlerinden ayrılan paylar olduğunu vurguladı. Halen fon, Gelir ve Kurumlar Vergisi, Veraset ve İntikal Vergisi, Motorlu Taşıtlar Vergisi gibi çeşitli vergilerden pay alıyor. Ancak yeni düzenlemeyle fon kaynaklarının artırılması hedefleniyor.

100 Bin TL Üzeri Kredi Kartları için Yıllık 750 TL Katkı Payı

Yapılan yeni düzenleme ile kredi kartı limiti 100 bin TL ve üzerinde olan kart sahiplerinden yıllık 750 TL katkı payı alınacak. Bu katkı payı, Savunma Sanayii Destekleme Fonu’na aktarılacak. Ayrıca gayrimenkul alım satımında alıcı ve satıcıdan ayrı ayrı 750 TL, noterlerde yapılan sıfır araç tescillerinde 3 bin TL gibi ek ödemeler de fon kaynaklarını artırmaya yönelik düzenlemeler arasında yer alıyor.

Güler, "Dronlar ve kol saatleri gibi bazı lüks ürünler de Özel Tüketim Vergisi kapsamına alınacak" dedi.

Motorlu Taşıtlar Vergisi Kapsamı Genişletiliyor

Yeni düzenlemeye göre motor silindir hacmi 100 cm3'ün altında olan motosikletler ve motor gücü 6 kW altında olan motosikletler de Motorlu Taşıtlar Vergisi’ne tabi olacak. Güler, bu düzenlemenin savunma sanayi yatırımları için gerekli ek kaynağın sağlanmasına katkı sağlayacağını ifade etti.

70-80 Milyar TL Ek Gelir Bekleniyor

Güler, gazetecilerin sorularını yanıtlarken, düzenlemelerin etki analiziyle ilgili olarak 70-80 milyar TL civarında bir gelir beklendiğini söyledi. Emeklilik sistemine yönelik soruya ise, "Maaş bağlama kriterleri aynen devam ediyor, herhangi bir değişiklik yok" yanıtını verdi.

Yatırımlara Yönelik Düzenlemeler

Ayrıca, Güler, enflasyon düzeltmesinin yatırımlar üzerindeki etkisinin ertelenmesi ve işletme döneminden itibaren kar zarar hesaplarıyla ilişkilendirilmesi yönünde düzenlemeler yapılacağını belirtti. Samsun'da Organize Sanayi Bölgesi kurulmasının da gündemde olduğunu açıkladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.