KTO Karatay, 2025 Dünya Üniversite Sıralaması'nda Öne Çıktı

KTO Karatay, 2025 Dünya Üniversite Sıralaması'nda Öne Çıktı

Times Higher Education tarafından açıklanan 2025 Dünya Üniversite Sıralaması'nda KTO Karatay Üniversitesi, Türkiye'deki vakıf üniversiteleri arasında 30. sırada yer alarak uluslararası başarılarını pekiştirdi.

Uluslararası yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education (THE) tarafından hazırlanan 2025 Dünya Üniversite Sıralaması (THE WUR) sonuçları açıklandı. 115 ülke ve bölgeden 2 binden fazla üniversitenin değerlendirildiği listede, KTO Karatay Üniversitesi dikkat çekici performans göstergeleri ile öne çıktı.

Türkiye'deki Vakıf Üniversiteleri Arasında 30. Sırada

KTO Karatay Üniversitesi, dünya genelindeki sıralamalarda Türkiye'deki vakıf üniversiteleri arasında 30. sırada yer aldı. Üniversitenin sıralamadaki başarısı, farklı alanlardaki performansıyla dikkat çekti. “Tarih, Felsefe ve Teoloji” alanında 12., “Sosyoloji” kategorisinde 15., “İnşaat Mühendisliği” alanında 20. ve “Dil Bilimi” kategorisinde de 20. sırada yer aldı. Ayrıca, “Araştırma Kalitesi ve Uluslararası Görünüm” kategorilerinde 30. sırada bulunarak en iyi üniversiteler arasında kendine yer buldu.

KTO Karatay, 2025 Dünya Üniversite Sıralaması'nda Öne Çıktı

Rektör Ortaç: "Bilime ve Toplumsal Gelişime Öncülük Edeceğiz"

KTO Karatay Üniversitesi'nin uluslararası başarılarını değerlendiren Rektör Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç, "KTO Karatay Üniversitesi olarak, her alanda kaliteli eğitim ve araştırma hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz. Times Higher Education (THE) tarafından hazırlanan 2025 dünya üniversiteleri sıralamasında elde ettiğimiz başarılar, çalışmalarımızın önemli bir yansımasıdır. Akademisyenlerimizin özverili çalışmaları, öğrencilerimizin azmi ve üniversitemizin yenilikçi vizyonu, bu başarıyı mümkün kılmıştır" dedi.

Rektör Ortaç, "Eğitimde mükemmeliyeti hedefleyerek, ulusal ve uluslararası alanda daha fazla başarıya imza atacağız. Bilgi üreten, paylaşan ve uygulayan bir üniversite olarak, toplumun her kesimine katkı sağlayan projelerle bilime, teknolojiye ve toplumsal gelişime öncülük etmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.