Kuaför ve güzellik salonları ile ilgili karar yürürlüğe girdi: Bir gün kapalı olacaklar

Kuaför ve güzellik salonları ile ilgili karar yürürlüğe girdi: Bir gün kapalı olacaklar

1 Temmuz 2024 itibarıyla yürürlüğe giren düzenleme ile tüm kuaför ve güzellik salonları haftanın bir günü kapalı olacak.

Ticaret Bakanlığı'nın kuaför ve güzellik salonlarına yönelik getirdiği yeni uygulama, 1 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla ülke genelinde yürürlüğe girdi. 18 Ağustos 2022 tarihinde alınan karar doğrultusunda, berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması talebi sektör paydaşlarının önerileri ve talepleri doğrultusunda şekillendi.

Kapalı Olunacak Günün Belirlenmesi

Uygulamanın etkili bir şekilde yürütülebilmesi için, her ilin sektörel yapısı ve işletme profili ile tüketici tercihleri göz önünde bulundurularak kapalı olunacak günler Valilikler tarafından belirlenecek. Bu süreçte, sektörde geniş katılımlı çalışmalar yapılarak, uygulamanın adil ve düzenli bir şekilde hayata geçirilmesi sağlandı.

İdari Yaptırımlar ve Uygulama

Berber, kuaför ve güzellik salonlarının belirlenen günlerde kapalı olmaması durumunda Ticaret Bakanlığı tarafından idari yaptırımlar uygulanacak. Bu düzenleme ile hem işletmelerin düzenli çalışma saatleri belirlenmiş olacak hem de tüketici memnuniyeti artırılacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler