Kurban Bayramı Hava Durumu: Balkanlar Konya'yı 9 Derece Aşağı Çekecek

Kurban Bayramı Hava Durumu: Balkanlar Konya'yı 9 Derece Aşağı Çekecek

Konya'da kavurucu sıcaklıklar yerini bayramda serinliğe bırakıyor. Balkanlar üzerinden gelen serin hava, Kurban Bayramı'nın ilk günü şehre 9 derecelik bir düşüş yaşatacak. Konya Kurban Bayramı Hava Durumu detayları haberimizde.

Memleket Özel Haber-Konya'da bugün hava sıcaklıkları 36 dereceyi bulacak. Çok düşük nem seviyesiyle Konya adeta fırındaymış gibi kavrulacak. Akşam saatlerinde ise Konya'da hava sıcaklığı bir nebze olsun serinletecek ancak düşük nem seviyesi yine kavurucu etkiyi gidermeyecek gibi görünüyor.

Haftanın son mesai gününe kadar etkili olması beklenen sıcaklıkların düşük nem seviyesiyle birleşmesiyle birlikte Konya, çok sıcak 4 gün geçirecek.

konya-hava-durumu-12-haziran-2024.jpg

Memleket.com.tr editörünün meteorolojik haritalardan derlediği bilgilere göre Kurban Bayramı'nın ilk günü Konya'da hava sıcaklıkları 9 derece civarında düşecek.

konya-kurban-bayrami-hava-durumu.jpg

Balkanlar üzerinden gelen serin hava Konya'ya Pazar günü ilk saatlerden itibaren rahat bir nefes aldıracak. Hava sıcaklıkları gece 16 derecelere, gündüz sıcaklığı ise en yüksek 29 dereceye kadar çıkacak. Nem oranının yükseleceği Konya'da Kurban Bayramı'nın ilk günü hava nasıl olacak sorusu da böylelikle cevabını bulmuş oldu.

konya-kurban-bayrami-hava-durumu-yagmur.jpg

Kurban Bayramı'nın ikinci günü yani 17 Haziran 2024 Pazartesi günü Konya'da sıcak ve nem nedeniyle yağmur geçişleri görülecek. Saat 18.00 sularında görülecek yağışlar şehre yeniden hava aldıracak.

18 Haziran günü Konya'da hava sıcaklıkları tekrar yükseliyor. Bayramın 3 ve 4. günü Konya çok sıcak bir havayla bayramı tamamlayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.