Lavanta Bahçeleri Turistlerin Gözdesi Oldu

Lavanta Bahçeleri Turistlerin Gözdesi Oldu

Adana'nın Feke ilçesinde kadınların devlet desteğiyle oluşturduğu lavanta bahçeleri, hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çekti.

Adana'nın Feke ilçesinde, bir zamanlar boş kalan araziler kadın girişimcilerin elleriyle rengarenk lavanta bahçelerine dönüştü. Devlet ve yerel yönetimlerin desteğiyle gerçekleştirilen proje, hem bölgenin hem de kadın girişimcilerin yaşam standartlarını iyileştirdi. Eskiden kullanılmayan araziler, şimdi hem yerli hem de yabancı turistlerin akınına uğruyor.

Lavanta Bahçeleri Turistlerin Gözdesi Oldu

Turistler Yamaç Paraşütü ile Görsel Şöleni Keşfediyor

Feke'nin Tapan Mahallesi'ndeki Hopka Dağı'nın yamaçları, beş yıl önce boşken şimdi lavanta bahçeleriyle dolu. Bu görsel şöleni yukarıdan görmek isteyen bazı turistler, yamaç paraşütü deneyimi yaşıyor. Kayseri'den bölgeye gelen Mert Göktürk, "Gün boyu lavanta bahçelerini gezdik. Eko ve kültür turizmi olmuş. Bahçedeki her insan Anadolu'nun ruhunu aktarıyor. Çok güzel ve mutlu olduk," diye konuştu.

Lavanta Bahçeleri Turistlerin Gözdesi Oldu

Kadın Kooperatifleri Bölgeyi Canlandırdı

Yamaç paraşütü sporcusu Selçuk Orta, "Kayseri'de yamaç paraşütü yapıyoruz. İlk kez geldik ama burada gördüğümüz manzara umduğumuzdan çok daha güzel. Kadınlarımızın kurduğu lavanta bahçeleri, ülkemiz için harika bir örnek olmuş," dedi. Tayfun Aksu ise bölgenin hem yerli hem de yabancı turistler tarafından yoğun ilgi gördüğünü belirterek, "Doğa sporları da bölgede oldukça popüler. Endemik bitkiler ve dağcılık, yamaç paraşütü gibi birçok doğa sporu yapılabiliyor," şeklinde bilgi verdi.

Lavanta Bahçeleri Turistlerin Gözdesi Oldu

Kadın Kooperatifleri ve Ziyaretçi Yoğunluğu

Tapaneli Kadın Kooperatif Başkanı Hilal Köz, bu yıl bayram dönemi nedeniyle daha yoğun bir ziyaretçi akını yaşadıklarını belirtti. "200 dönüm lavanta bahçemiz oldu. Kadınlarımız bu bahçeleri kurarak ziyaretçileri ağırlıyor. Günlük bin ziyaretçiye ulaştık. Hasat için geri sayım başladı ve 15 gün sonra lavanta yağı üretimine başlayacağız," diyerek doğa ve fotoğraf tutkunlarını Feke'ye davet etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler