'Lepra Deri ve Zührevi Hastalıkları Hastanesi EAH'ye dönüştürülsün' talebi

'Lepra Deri ve Zührevi Hastalıkları Hastanesi EAH'ye dönüştürülsün' talebi

İstanbul'un en eski ve köklü sağlık kurumlarından biri olan Lepra Deri ve Zührevi Hastalıkları Hastanesi'nin, eğitim ve araştırma hastanesine dönüştürülmesi çağrısı yapıldı.

İstanbul'da uzun yıllardır sağlık hizmeti sunan Lepra Deri ve Zührevi Hastalıkları Hastanesi, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, dermatoloji ve lepra (cüzzam) alanında uzmanlaşmış bir sağlık kurumudur. Tarihi geçmişi ve sunduğu hizmetlerle dikkat çeken bu hastane, özellikle dermatoloji ve cinsel yolla bulaşan hastalıklar konusunda önemli bir merkez olarak faaliyet göstermektedir.

Hastanenin Eğitim ve Araştırma Hastanesine Dönüştürülmesi Çağrısı

Seçtiklerini Denetle ve Adalet Platformu Başkanı Adem Çevik, hastanenin eğitim ve araştırma hastanesine dönüştürülmesinin sağlık sektöründe büyük bir yenilik getireceğini belirtti. Çevik, "İstanbul Lepra Deri ve Zührevi Hastalıkları Hastanesi, 2016 yılında Deri ve Tenasül Hastalıkları Hastanesi ile birleştirilmesinin ardından, sadece lepralı hastalara değil, cinsel yolla bulaşan hastalıklar ve cildiye hastalarına da hizmet vermeye başladı. Hastanenin branş hastanesi olarak faaliyet göstermesi ve cildiye polikliniği sayısının artırılması, sağlık alanında kalıcı çözümler sağlayacaktır" dedi.

Gelecekteki Hizmet Modeli ve Sağlık Alanındaki Etkileri

Adem Çevik, hastanenin enstitü ya da eğitim ve araştırma hastanesine dönüştürülmesinin, dermatoloji camiasında büyük bir değişim yaratacağını ve sağlık hizmetlerinin kalitesini artıracağını ifade etti. Bu dönüşümle birlikte, hastanenin 24 saat esasına dayalı hizmet veren bir branş hastanesi haline gelmesi ve ihtiyaçlara daha etkili bir şekilde yanıt vermesi bekleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.