Lübnan'dan ikinci tahliye uçakla

Lübnan'dan ikinci tahliye uçakla

Dışişleri Bakanlığı kaynakları, Lübnan'dan ayrılmak isteyen Türk vatandaşları için bugün (17 Ekim) Beyrut-Çukurova-İstanbul güzergahında charter uçak seferi düzenleneceğini duyurdu.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Lübnan'dan ayrılmak isteyen Türk vatandaşları için özel bir charter uçak seferi ayarlandı. Bugün, 17 Ekim'de, Beyrut'tan kalkacak uçak, Çukurova Havalimanı üzerinden İstanbul'a hareket edecek.

Uçuş Saat 9'da Gerçekleşecek

Bakanlık kaynaklarının verdiği bilgilere göre, uçuşun sabah saat 9'da Beyrut'tan havalanması öngörülüyor. Uçakta 169 yolcunun bulunacağı belirtildi. Bu özel sefer, Lübnan'daki mevcut durum nedeniyle ülkeden ayrılmak isteyen Türk vatandaşlarının güvenli şekilde Türkiye'ye dönüşünü sağlamak amacıyla gerçekleştiriliyor.

Yolcular İçin Özel Sefer Düzenlendi

Son dönemde Lübnan'daki gelişmeler ve güvenlik riskleri nedeniyle Türkiye'ye dönmek isteyen vatandaşlar için Dışişleri Bakanlığı hızlı bir şekilde charter uçuşu organize etti. Beyrut-Çukurova-İstanbul güzergahında yapılacak uçuş, Lübnan'daki Türk vatandaşlarının tahliyesi açısından kritik önem taşıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.