Mahkeme dosyası ve diplomalar hükümlülerden

Mahkeme dosyası ve diplomalar hükümlülerden

Ankara Açık Ceza İnfaz Kurumundaki matbaada çalışan hükümlüler, mahkeme ve savcılıklarda kullanılan dosyaların yanı sıra üniversite diploması ile birçok kamu kurumunun evrakını basıyor- İş Yurtları Kurumu Daire Başkanı Kamer:- "Cumhuriyet savcılıkları, ma

ANKARA (AA) - KEMAL KARADAĞ - Ankara Açık Ceza İnfaz Kurumundaki matbaada çalışan 110 hükümlü, mahkeme ve savcılıklarda kullanılan dosyalar, üniversite diploması ve birçok kamu kurumunun evrakının basımını yapıyor.

Adalet Bakanlığı İş Yurtları Kurumu Daire Başkanı Vehbi Kadri Kamer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1997'de kurulan iş yurtlarında 180 farklı alanda hükümlülere meslek eğitimi verildiğini ifade etti.

Meslek sahibi olmayanların meslek edinmelerini sağlamak amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında Ankara Açık Ceza İnfaz Kurumunda kurulan matbaada hükümlülere eğitimler verildiğini dile getiren Kamer, söz konusu matbaanın örnek tesislerden birisi olduğunu söyledi.

- Yılda 2,5 milyon mahkeme dosyasına hükümlü imzası

Yaklaşık 4 bin metrekare alanda kurulu matbaada Adalet, Maliye, Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere kamu kurumlarının evrakının basıldığını anlatan Kamer, "Cumhuriyet savcılıkları ve mahkemeler tarafından kullanılan dosyalar bünyemizdeki matbaada basılmaktadır. Yılda yaklaşık 2,5 milyon dosya bu konuda eğitim almış hükümlüler tarafından basılmakta, Türkiye genelindeki savcılıklara ve mahkemelere gönderilmektedir." bilgisini aktardı.

Kurumlarına bağlı matbaada Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünün gazete ile dergilerinin de basıldığını yapıldığını ifade eden Kamer, Gazi Üniversitesinin diplomalarının da hükümlüler tarafından hazırlandığını kaydetti.

Matbaada 110 hükümlünün çalıştığını bildiren Kamer, ilgili bilgisayar programları ve matbaa makineleri konusunda eğitimler alan hükümlülerin daha sonra üretime katılmalarının sağlandığını belirtti.

İş yurtlarında geçen yıl 47 bin hükümlü ve tutuklunun sigortalı olarak çalıştığını hatırlatan Kamer, hükümlülerin tesislerde görev aldıkları süre içerisinde maaş aldıklarını ifade etti.

Kamer, hükümlülere kar payı da dağıtıldığına dikkat çekerek, çalışmalarla hükümlülerin meslek sahibi edilmelerinin ve topluma kazandırılmalarının sağlandığını sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı