Makam koltuğu ve masası haczedilen başkan ayakta kaldı

Makam koltuğu ve masası haczedilen başkan ayakta kaldı

Antalya'nın Döşemealtı Belediyesi'ne, bir alacaklı firma tarafından icra yoluyla haciz işlemi uygulandı. Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal'ın makam odasında bulunan koltuk ve eşyalar, borçların ödenmemesi nedeniyle haczedildi.

31 Mart 2024 tarihinde yapılan Yerel ve Mahalli İdareler Seçimi'nde Döşemealtı Belediye Başkanlığı'na seçilen Menderes Dal'ın makam odasında bulunan eşyalar, bir önceki dönemde yapılan ihaleyi kazanan firmanın alacaklarını tahsil edememesi nedeniyle haciz edildi. Öğlen saatlerinde belediye hizmet binasına gelen alacaklı firma avukatları ve icra memurları, belediye yetkililerinden borçların ödenmesi yönünde bir teminat alamayınca haciz işlemi başlattı.

Başkan Dal'ın Açıklamaları

Yaşanan haciz işleminin ardından bir video yayınlayan Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal, şeffaflık vurgusu yaptı. Dal, "4.5 aylık belediye icraatı dönemimizde şeffaf olduk, bundan sonra da şeffaf olacağız. 1.5 milyar TL borç ile devraldığımız Döşemealtı Belediyesi'nde yaptığımız işler bu 4.5 ayda semeresini gösterdi. Bir takım çevrelerin aldıkları kazançların sonucunda bugün belediyemize icra getirdiler. Hepinizi tanıyoruz. Şeffaf olmaya, ahlaklı ve vicdanlı olmaya devam edeceğiz. Döşemealtı halkına verdiğimiz sözü yerine getireceğiz. Bundan şüpheniz olmasın, dimdik ayaktayız. Belediye icraatları belediye makamında yapılmaz. Döşemealtı'nın sokaklarında caddelerinde yapılır. Bunu da hepinize göstereceğiz" dedi.

Borç Tablosu ve Tepkiler

Başkan Dal ve yönetimi göreve geldikten kısa bir süre sonra, belediye binasına kendilerinden önceki başkanın bıraktığı borçları gösteren bir pankart asmıştı. Bu pankartta belediyenin toplam borcunun 1 milyar 421 milyon 480 bin 557 lira 58 kuruş olduğu belirtilmişti. Eski başkan Turgay Genç ve CHP Antalya İl Başkanlığı'nın açıklamalarının ardından pankart, belediye binasından indirilmişti.

Makam koltuğu ve masası haczedilen başkan ayakta kaldı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.