Manisa'da akıl hastalarından yıl sonu sergisi

Manisa'da akıl hastalarından yıl sonu sergisi

Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Ayer:"Psikiyatrik tedaviler sadece hastanelerde yapılmaz. Bu süre 1-2 haftadır. Ama sonrası hastamızın toplumdaki rolünü yeniden kazanmasıdır. Bu insanlar sosyal hayatta diğer insanlarla yan yana olsu

MANİSA (AA) - Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dr. Ahmet Ayer, "Psikiyatrik tedaviler sadece hastanelerde yapılmaz. Bu süre 1-2 haftadır. Ama sonrası hastamızın toplumdaki rolünü yeniden kazanmasıdır. Bu insanlar evinde, okulunda, işinde, evliliğinde diğer insanlarla yan yana olsun istiyoruz." dedi.

Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde, Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesine bağlı Dilşikar Hatun Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde (TRSM) tedavi gören ruh sağlığı hastalarının yıl boyunca yaptıkları el sanatları çalışmalarını sergilemek için etkinlik düzenlendi.

Hastalar, Mustafa Kemal Paşa Caddesi'nden yaklaşık 1,5 kilometre uzakta Manolya Meydanı'nda oluşturulan sergi alanına, Başhekim Ayer ve hastane personeli eşliğinde yürüdü.

Hastaların taşıdığı "seviyorum", "düşünebiliyorum", "yaratıcıyım", "anne oluyorum", "üretkenim", "hayal kuruyorum", "umutluyum" yazan dövizler dikkati çekti.

Sergi açılışında konuşan Başhekim Dr. Ahmet Ayer, farkındalık oluşturmak istediklerini, bu yüzden Manisa sokaklarında yürüyüş yaptıklarını söyleyerek, tedavi gören hastaların farklı olmadığını, onları topluma kazandırmaları gerektiğini vurguladı.

Tedavi gören hastalara yönelik toplumdaki ön yargıları yıkmak istediklerini belirten Ayer, şöyle konuştu:

"Biz tedavi alan hastalarımız için 'üretken' diyoruz. 'Ben sizden biriyim, farklı bir insan değilim. Evet hastayım ama beni de kabul edin istiyorum' mesajı veriyorlar. Psikiyatrik tedaviler sadece hastanelerde yapılmaz. Bu süre 1-2 haftadır. Ama sonrası hastamızın toplumdaki rolünü yeniden kazanmasıdır. Bu mesajları taşıyan hastalarımız toplum içinde, evinde, okulunda, işinde, evliliğinde diğer insanlarla yan yana olsun istiyoruz. Öteki olmasın, başkası olmasın. 'Tanı alan, tedavi olan' olarak damgalanmasın. Onların da bizden farklı olmadığını göstermek için bu yürüyüşü yapıyoruz."

Başhekim Ayer’in konuşması ardından hastane rehabilitasyon merkezi personeli ile öğretmenler zeybek oynadı, bir grup doktor da müzik dinletisi sundu.

Daha sonra tedavi gören hastaların yaptığı el eşi ürünlerinin sergilendiği stantlar açıldı.

Törende, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, İl Halk Sağlığı Müdürü Ziya Tay, Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Ermiş, Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Kanca da yer aldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı